Υπόθεση – σύγχρονο θρίλερ: Έψαχνε στο darkweb κάποιον να ρίξει οξύ και να σπάσει την πλάτη της πρώην του

Oι ανακριτικές αρχές της Ρώμης έθεσαν σε κατ’ οίκο περιορισμό έναν άντρα, ο οποίος φέρεται να πλήρωσε έναν δράστη στο σκοτεινό ίντερνετ για να κακοποιήσει την πρώην σύντροφό του.

Ο ύποπτος κατηγορείται ότι προσέφερε Bitcoins αξίας 10.000 ευρώ ως αντάλλαγμα για την επίθεση, που ήταν να αφήσει τη γυναίκα παράλυτη.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ιταλικής αστυνομίας, οι Αρχές τον έπιασαν πριν προλάβει να εκτελέσει το σχέδιό του.

«Μοιάζει με πλοκή σύγχρονου θρίλερ», γράφει η ιταλική αστυνομία. Ο ύποπτος, ένας 40χρονος πληροφορικός από τη Λομβαρδία, κατέφυγε στο dark web μερικούς μήνες μετά τον χωρισμό του από την πρώην τον Ιούλιο του 2020.

Ο άντρας βρήκε σε μια ιστοσελίδα κάποιον πρόθυμο να εκτελέσει την επίθεση, να ρίξει βιτριόλι δηλαδή στο πρόσωπο της γυναίκας και να της σπάσει την πλάτη, αφήνοντάς τη παράλυτη. Και κάνοντάς το να φανεί σαν διάρρηξη.

Πρόλαβε μάλιστα να καταθέσει τις 4 πρώτες δόσεις του συμβολαίου και συνέχιζε να διατηρεί επαφή με τη γυναίκα, στέλνοντάς της μηνύματα και λουλούδια.

Οι αρχές κατάφεραν να πιάσουν μερικά τέτοια μηνύματα τον Φεβρουάριο. Στην υπόθεση μπήκε και η Europol, που κατάφερε να κάνει μια «επείγουσα και περίπλοκη κρυπτοανάλυση που επέτρεψε τον εντοπισμό και την αναγνώριση» του ανθρώπου που πλήρωσε τα Bitcoins.

Οι ιταλικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του στο Μιλάνο. Κατηγορείται πια για σωρεία αδικημάτων…

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr