iOS 14.4: Θα προειδοποιεί τους χρήστες iPhone σε περίπτωση τοποθέτησης μη γνήσιας κάμερας

Με την κυκλοφορία του iOS 14.4 η Apple θα ειδοποιεί τους κατόχους iPhone αν έχει γίνει επισκευή ή αλλαγή της κάμερας με μη γνήσια. Η αλλαγή εμφανίστηκε στη δεύτερη beta του λειτουργικού, με την οποία η εταιρεία θα προειδοποιεί αν έγινε επισκευή ή αλλαγή σε μη εξουσιοδοτημένο επισκευαστικό κέντρο.

Το προειδοποιητικό μήνυμα θα αναγράφει στο iOS 14.4 θα γράφει “Δε μπορεί να επαληθευτεί η γνησιότητα της κάμερας στο iPhone”. Όπως και στην περίπτωση της οθόνης, το μήνυμα θα αναγράφεται λογικά στην πληροφορίες της συσκευής, ενώ μία ειδοποίηση θα υπάρχει για μικρό χρονικό διάστημα και στο κλείδωμα της οθόνης των iPhone.

Μην ξεχνάμε πως αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά επισκευή που απαγορεύει έμμεσα η Apple. Αρχικά είδαμε την αδυναμία εμφάνισης ποσοστού μπαταρίας στις μπαταρίες που αλλάχθηκαν από μη εξουσιοδοτημένο service. Πέρσι είδαμε ένα προειδοποιητικό μήνυμα για τη γνησιότητα της οθόνης, ενώ με το επερχόμενο iOS 14.4 θα γίνει η μεγάλη αλλαγή και στην κάμερα.

Σύμφωνα με το iFixit, ακόμα και να χρησιμοποιηθούν γνήσια ανταλλακτικά το πρόβλημα θα παραμένει, καθώς η αλλαγή πρέπει πρώτα να περνάει από το cloud-based σύστημα της Apple για να θεωρηθεί “έγκυρη”. Πάντως, αυτό ίσως δώσει ένα τέλος και στην επισκευή της κάμερας των iPhone, χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε ποιο μπορεί να είναι το επόμενο ανταλλακτικό.

ΠΗΓΗ: techblog.gr