H Apple υπερεκτίμησε τη ζήτηση για το iPhone 12 Mini

Σύμφωνα με το πρακτορείο Nikkei της Ασίας, η Apple αναγκάζεται να προβεί σε γενναία μείωση της παραγωγής του iPhone 12 Mini. O λόγος που συμβαίνει αυτό είναι εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Apple είδε με διαφορετικό μάτι στο σχεδιασμό της την εμπορική πορεία του iPhone 12 Mini, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι η Apple θα μειώσει σε ποσοστό 70% την παραγωγή του μοντέλου, με αρκετούς προμηθευτές να έχουν πάρει ήδη εντολή να σταματήσουν την παραγωγή μερικών εξαρτημάτων του.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, η συνολική παραγωγή όλων των μοντέλων iPhone κινείται ανοδικά μέσα στο 2021 σε σχέση με το 2020, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για παραγωγή περίπου 230 εκατομμυρίων iPhone μέσα στο 2021.

Τα στοιχεία μαρτυρούν ότι η Apple κινήθηκε επιθετικά στο ζήτημα της παραγωγής, γεγονός που δείχνει ότι δεν θα επηρεαστεί σοβαρά από το γεγονός της μειωμένης παραγωγής επεξεργαστών που παρατηρείται σε παγκόσμια κλίμακα.

ΠΗΓΗ: techblog.gr