Facebook: Διαρροή αρχείου μαμούθ με δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών

Περισσότεροι από εξακόσιες χιλιάδες Έλληνες μεταξύ των θυμάτων της υποκλοπής

Προσωπικά δεδομένα 553 εκατομμυρίων χρηστών του facebook σε περισσότερες από εκατό χώρες παγκοσμίως , διέρρευσαν και κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Ανάμεσα στα θυμάτων υπολογίζεται ότι βρίσκονται και περισσότεροι από εξακόσιες χιλιάδες Έλληνες χρήστες του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται καλλιτέχνες και εκπρόσωποι του εγχώριου κόσμου του θεάματος.    

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος γνωρίζει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου ενός χρήστη του facebook , μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για την απόσπαση δεδομένων, την παρενόχληση και την παραπλάνηση, με τη μέθοδο του  “phishing”.  

Όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής τεχνολογίας της ισραηλινής εταιρείας πληροφοριών κυβερνοεγκλήματος, Άλον Γκαλ,  τα στοιχεία που εκλάπησαν αφορούν σε αριθμούς  τηλεφώνων, κωδικούς πρόσβασης, ονοματεπώνυμα, τοποθεσίες, ημερομηνίες γέννησης, βιογραφικά στοιχεία και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εκπρόσωποι του Facebook υποστηρίζουν ότι η υποκλοπή των δεδομένων που είχε γίνει το 2019, εντοπίστηκε και διορθώθηκε τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς. Δεν ήταν όμως δυνατόν να εμποδιστεί η διαρροή του αρχείου μαμούθ που συμβαίνει  τις τελευταίες ημέρες.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι το αρχείο με τα δεδομένα διέρρευσε ελεύθερα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του διαδικτύου από τους ψηφιακούς πειρατές, χωρίς κάποιο αντάλλαγμα.


Για όλες τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ακολουθήστε το TomorrowNews.gr στο GOOGLE NEWS