Το WhatsApp εξηγεί τι θα συμβεί σε όσους δεν αποδεχθούν τη νέα πολιτική απορρήτου

Η WhatsApp έκανε ποδαρικό στο 2021 με μία τρομερή ανακοίνωση, άλλαξε την πολιτική απορρήτου και δημιούργησε αναστάτωση στους χρήστες. Κανένας δεν κατάλαβε ακριβώς σε τι αποσκοπούν οι αλλαγές, αλλά όλοι στάθηκαν στο ότι η εφαρμογή θα στέλνει δεδομένα στο Facebook. Σας έχω νέα, αυτό το κάνει εδώ και χρόνια, έτσι και αλλιώς.

Τι αλλάζει; Από τη στιγμή που το WhatsApp απέκτησε εργαλεία πληρωμών και τα λοιπά, το Facebook θα παίρνει πληροφορίες για τις συναλλαγές των χρηστών για να μπορεί να χτίζει πιο αποδοτική στρατηγική στις διαφημίσεις που προβάλει. Αν δεν κάνεις αγορές μέσα από το app για εσένα δεν αλλάζει τίποτα. Εδώ που τα λέμε δεν βρίσκω καν τον λόγο οποιοσδήποτε να μεταφέρει λεφτά μέσω μιας εφαρμογής μηνυμάτων. Είναι τουλάχιστον ανόητο και επισφαλές.

Τέλος πάντως. Μετά την αναταραχή, το WhatsApp ανακοίνωσε ότι αναβάλει την εφαρμογή τη νέας πολιτικής για τις 15 Μαίου για να μπορέσει το κοινό να πληροφορηθεί για το τι παίζει. Τι θα γίνει από εκεί και πέρα αν δεν αποδεχθείς τους νέους όρους; Η υπηρεσία αναφέρει ότι θα μπορείς να κάνεις κλήσεις με το app και θα παίρνεις ειδοποιήσεις, αλλά δεν θα μπορείς να στέλνεις και να λαμβάνεις μηνύματα. Άρα δεν θα έχεις πρόσβαση στο βασικότερο κομμάτι του app.

Κανένας δεν ξέρει τι θα παίξει με τους λογαριασμούς των χρηστών που δεν θα συμφωνήσουν, αλλά μάλλον θα χαρακτηριστούν ως ανενεργοί και μετά από 120 ημέρες θα διαγραφούν – με βάση τη νέα πολιτική της υπηρεσίας για τους ανενεργούς λογαριασμούς. Πολύ κακό για το τίποτα θα πει κάποιος, αλλά στην τελική δεν υπάρχει και λόγος να χρησιμοποιείς το WhatsApp μόνο για κλήσεις, υπάρχουν πολύ πιο ασφαλείς και καλύτερες συνολικά προτάσεις.

Αν δεν σου αρέσουν οι αλλαγές – σε επηρεάζουν ή όχι – μπορείς απλά να διαλέξεις ένα άλλο app. Τώρα άμα δεν χρησιμοποιείς το app για συναλλαγές και σου αρέσει τόσο πολύ που δεν θες να το αλλάξεις, απλά αποδέξου τις αλλαγές και συνέχισε να το χρησιμοποιείς όπως πριν.

ΠΗΓΗ: techmaniacs.gr