Νέο iMac με απίστευτα λεπτό design και επεξεργαστή M1

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά το πρώτο Apple Event της χρονιάς και ομολογουμένως μας έφερε αρκετά εντυπωσιακά πραγματάκια από την εταιρεία, όπως τα περίφημα AirTags, το νέο Apple TV 4K, τα επανασχεδιασμένα iMac και τα πρώτα iPad Pro με επεξεργαστή M1!

Θα ξεκινήσουμε από τον μεγάλο επανασχεδιασμό των iMac, με την Apple να παρουσιάζει μια απίστευτα λεπτή έκδοση πάχους μόλις 11.5mm που έγινε εφικτή λόγω του M1 chip. Χάριν στο τελευταίο, η εταιρεία κατάφερε να μειώσει τον χώρο που καταλαμβάνει το hardware στο εσωτερικό των iMac και συνολικά ο όγκος της συσκευής μειώθηκε πάνω από 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Το νέο iMac διαθέτει οθόνη 24’’ ανάλυσης 4.5K και εξακολουθεί να διατηρεί το μεγάλο περιθώριο στο κάτω μέρος, το οποίο κρύβει μέσα του το hardware και το νέο σύστημα ηχείων με διπλά woofers και tweeters που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ήχου (Spatial Audio + Dolby Atmos). Επίσης, η εταιρεία έχει τοποθετήσει νέα 1080p FaceTime κάμερα και νέο σύστημα μικροφώνων, ενώ υπόσχεται 85% ταχύτερη απόδοση στη CPU και 50% στα γραφικά.

Η πλάτη του νέου iMac είναι εντελώς επίπεδη και περιλαμβάνει νέα μαγνητική υποδοχή για τη σύνδεση του καλωδίου τροφοδοσίας, το οποίο έχει μήκος 2m και το mini τροφοδοτικό περιλαμβάνει την υποδοχή Ethernet για να μη μπλέκεις με καλώδια επάνω στο γραφείο σου. Στο πίσω μέρος του iMac υπάρχουν 4 υποδοχές USB Type-C, οι δύο εκ των οποίων είναι Thunderbolt 4.

Το νέο iMac θα είναι διαθέσιμο από τα μέσα Μαΐου σε 7 χρώματα με βασικό μοντέλο 8GB RAM + 256GB SSD και τιμή εκκίνησης τα $1299. Μαζί του παρουσιάστηκαν νέα Magic keyboards και Magic Mouse στις αντίστοιχες αποχρώσεις. Οι δύο νέες εκδόσεις των keyboards διαθέτουν κουμπί Touch ID για βιομετρικό ξεκλείδωμα και είσοδο σε εφαρμογές - υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: techgear.gr