Έμφαση στις 5G συσκευές δίνει και στην Ελλάδα η Samsung

Τα smartphones με δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα 5G αναμένεται να είναι ένας από τους βασικούς άξονες στους οποίους θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια του 2021 η Samsung με τον κορεατικό κολοσσό να εκτιμά ότι η ελληνική αγορά θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, όσον αφορά την αξία των πωλήσεων, κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημερωτικής συνάντησης ο Άρης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Samsung για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο κορεατικός κολοσσός διαθέτει πλέον μία αρκετά μεγάλη γκάμα 5G συσκευών, οι οποίες, μάλιστα, καλύπτουν ένα σημαντικό εύρος τιμών.

«Στόχος μας είναι να μην είναι αποτρεπτικό το κόστος αν θέλει κάποιος να αξιοποιήσει το 5G» επεσήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece.

Σημειωτέον πως η Samsung ξεκίνησε την εμπορική διάθεση του Galaxy A32 5G, ένα smartphone με δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα 5ης γενιάς, το κόστος απόκτησης του οποίου ξεκινά από τα 279 ευρώ.

Ο κ. Παρασκευυόπουλος σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο οι 5G συσκευές που διετέθησαν στην ελληνική αγορά είχαν ένα μερίδιο της τάξεως του 30% όσον αφορά την αξία πωλήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, η ελληνική αγορά των smartphones αναμένεται, σύμφωνα τουλάχιστον με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, να παρουσιάσει ελαφρά άνοδο το 2021. Το 2020 η αξία των πωληθέντων συσκευών διαμορφώθηκε στα 518 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση με το 2019 που ήταν στα 523 εκατ. ευρώ. Η Samsung παρέμεινε στην πρώτη θέση με μερίδιο 37% με βάση την αξία και 33,2% με βάση τα τεμάχια που διετέθησαν.

Η φετινή χρονιά δείχνει να έχει ξεκινήσει καλά για τη Samsung με τις πωλήσεις των μοντέλων της νέας σειράς Galaxy S21 να έχουν ξεπεράσει τα 6000 τεμάχια σε Ελλάδα και Κύπρο μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις (61%) είναι το Galaxy S21 Ultra, το πιο ισχυρό και ακριβό από τα νέα smartphones της Samsung. Κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για ενίσχυση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών και στην Ελλάδα για τις πιο ακριβές και premium συσκευές.

Από την άλλη πλευρά, πάντως, όπως σημείωσε το στέλεχος της Samsung, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχει παρατηρηθεί μία τάση μεταξύ των καταναλωτών που είναι αρκετά προσεκτικοί όσον αφορά το ποσό που είναι διατεθειμένοι να δώσουν για το νέο smartphone τους, το οποίο, μάλιστα, καθυστερούν περισσότερο να «ανανεώσουν».

ΠΗΓΗ: cnn.gr