Γκρίνια και απολύσεις στην Google

Με την αιτιολογία ότι παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς της εταιρείας, απέλυσε η Google την ιδρύτρια και επικεφαλής της μονάδας ηθικής τεχνητής νοημοσύνηςΜάργκαρετ Μίτσελ.

Σε δήλωσή του, ο τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε ότι έπειτα από έρευνα διαπίστωσε ότι η Μίτσελ είχε μεταφέρει αρχεία εκτός της εταιρείας, αναφέρει το Google.

Η μονάδα δεοντολογίας της εταιρείας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα από τον Δεκέμβριο, μετά την αποχώρηση ενός άλλου ανώτερου στελέχους της εταιρείας, της δρ. Τιμνίτ Γκεμπρού. Και οι δύο γυναίκες είχαν κάνει εκστρατεία για περισσότερη ποικιλομορφία στη Google και είχαν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη λογοκρισία στην εταιρεία.

Η Μίτσελ ανακοίνωσε τα νέα σε ένα tweet, το οποίο έγραφε «Απολύθηκα». Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες είχε αποκλειστεί από τα συστήματα της Google, συμπεριλαμβανομένων των email και των ημερολογίων της.

Η Μίτσελ είχε ασκήσει σκληρή κριτική στη Google και είχε εκφράσει την ανησυχία της για την αποχώρηση της δρ Γκεμπρού από την εταιρεία.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.