Η F5 Networks εξαγόρασε τη Volterra και δημιουργεί την πρώτη πλατφόρμα Edge 2.0 για επιχειρήσεις και παρόχους υπηρεσιών

H F5 Networks, ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα του security και application delivery - της οποίας Gold Unity Partner σε Ελλάδα και Κύπρο είναι η εταιρεία Pylones Hellas - ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της  απόκτησης της εταιρείας Volterra, μιας multi-cloud management specialist εταιρείας, έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων.  

Η Volterra, μέσα στα 3 χρόνια λειτουργίας της, έχει αναπτύξει ένα cloud native  software stack που έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση εφαρμογών σε οποιοδήποτε public ή private cloud, επιτρέποντας σε επιχειρήσεις, παρόχους υπηρεσιών και  οποιονδήποτε άλλο χρήστη να διαχειρίζεται το cloud με συνεπή και ενοποιημένο  τρόπο σε πολλά δίκτυα και πλατφόρμες. Τέτοιες δυνατότητες καθίστανται ολοένα  και πιο σημαντικές καθώς οι εταιρείες θα μεταφέρουν όλο και περισσότερες  εφαρμογές και φόρτο εργασίας σε κατανεμημένες public ή private πλατφόρμες  cloud.  

Η F5, με την προσθήκη της Volterra, έχει ως στόχο τη δημιουργία μίας κορυφαίας  πλατφόρμας Edge 2.0 για επιχειρήσεις και παρόχους υπηρεσιών έχοντας ως κύριο  μέλημα την ασφάλεια, βασιζόμενη σε εφαρμογές απεριόριστης κλίμακας. 

Με τη δημιουργία της πλατφόρμας Edge 2.0, η F5 έχει σκοπό να αντιμετωπίσει τις  ακόλουθες προκλήσεις: 

  • Security First: Παροχή κορυφαίας ασφάλειας αντί commodity security (CS) που προστίθεται σε ένα CDN ή cloud. 
  • App-driven: Καθολική κάλυψη «build once, deploy globally». Αυτό το πλεονέκτημα καθορίζεται από το λογισμικό που βασίζεται σε industry standard containers και APIs που αφαιρούν την πολυπλοκότητα των multi-cloud. 
  • Unlimited in scale: Το Edge 2.0 διασπά τις εφαρμογές εκτός του “CDN jail” των κλειστών edge platforms, εκτελώντας όλες τις υπηρεσίες σε οποιονδήποτε server, σε όλα τα cloud και data centers.

Η εξαγορά της Volterra από την F5 θα δημιουργήσει έναν νέο τρόπο παροχής, πιο  προσαρμοστικών και δυναμικών εμπειριών για τους πελάτες της και θα βοηθήσει  στην επίλυση κρίσιμων προκλήσεων τόσο από τη πλευρά της ασφάλειας εφαρμογών όσο και απρόσκοπτης συνδεσιμότητας πολύπλοκων και διαφόρων  τύπων cloud που θα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στο μέλλον. 

Ο κ. Εμμανουήλ Νέτος, Γενικός Διευθυντής της Pylones Hellas, δήλωσε σχετικά  με την εξαγορά: «Εάν προσπαθήσουμε να διαβάσουμε πίσω από αυτήν την  εξαγορά, θα ανακαλύψουμε ότι πλέον η F5 μπορεί και δημιουργήσει μια  πλατφόρμα που όχι μόνο θα προστατεύει τις εφαρμογές και θα τις κάνει να  λειτουργούν αποδοτικά, αλλά θα έχει την ευκαιρία να παρέχει μια υπερ 

πλατφόρμα(uber-platform) στην οποία οι εταιρείες θα μπορούν να δημιουργήσουν  οι ίδιες τις εφαρμογές τους, όπου θα εκτείνονται στα clouds, edges, και datacenters.  Η νέα εποχή Edge 2.0 ξεκινά εδώ.» 

Ο κ. Γιώργος Λιναρδάκης, Διευθυντής Πωλήσεων της Pylones Hellas, ανέφερε  σχετικά με τη προσθήκη της Volterra στο χαρτοφυλάκιο λύσεων της Pylones: «Η  ανάγκη των επιχειρήσεων για πλούσιες ψηφιακές εμπειρίες σημαίνει ότι όλο και  περισσότεροι θα αναζητούν διευρυμένες δυνατότητες ασφάλειας και αξιοπιστίας  που ενσωματώνονται απρόσκοπτα στο cloud και τις εφαρμογές τους. H προσθήκη  της Volterra ήρθε να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα και να διευρύνει τη  φαρέτρα λύσεων της F5 στο edge computing» 

«Οι τρέχουσες διαθέσιμες edge λύσεις είναι σχεδόν ακατάλληλες για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Με την πλατφόρμα Edge 2.0 θα μπορούν να  αποφευχθούν τα συστήματα κλειστού άκρου (closed edge systems) που  διαιωνίζουν τον χρόνο και κόπο κατασκευής, λειτουργίας και ασφάλειας των  εφαρμογών, δημιουργώντας μια νέα edge πραγματικότητα!» σημειώνει ο κ. Νίκος  Σίμος, Τεχνικός Διευθυντής της Pylones Hellas. 

### 

Σχετικά με την Pylones Hellas 

Η Pylones Hellas, μέλος του κυπριακού ομίλου P.M. Tseriotis Ltd, δραστηριοποιείται  για περισσότερα από 22 χρόνια στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και  ασφάλειας διαδικτύου. Η εταιρεία συνδυάζει υπηρεσίες τόσο ενός IT systems integrator όσο και ενός IT security integrator, καθιστώντας την πρωτοποριακό  πάροχο για την ελληνική αγορά. Στηριζόμενη στο τρίπτυχο Ασφάλεια,  Βελτιστοποίηση και Υψηλή Διαθεσιμότητα, οι λύσεις της Pylones Hellas,  απευθύνονται σε μεγάλες εταιρείες όπως τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι,  χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, βιομηχανίες, εταιρίες στοιχημάτων και τυχερών  παιγνίων, και γενικότερα στις επιχειρήσεις που βασίζουν το business τους στο 

internet ενώ εξελίσσει διαρκώς, ακολουθώντας το παραπάνω τρίπτυχο, τις  υποδομές των πελατών της, για τη παροχή με την σειρά τους, υψηλού επιπέδου  ψηφιακών υπηρεσιών στους καταναλωτές. Στρατηγικοί συνεργάτες της Pylones Hellas είναι οι F5 Networks, HPE, IBM και Microsoft προσφέροντας πολυάριθμες  λύσεις σε τομείς όπως η ασφάλεια, τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα, το storage,  τα business critical συστήματα, τα datacenters και το cloud. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.pylones.grLinkedIn | Facebook Page| YouTube 

Σχετικά με την F5 

H F5 (NASDAQ: FFIV) είναι μια multi-cloud application security and delivery εταιρεία  που επιτρέπει στους πελάτες της – ανάμεσα τους οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον  κόσμο, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πάροχοι υπηρεσιών και κυβερνήσεις - να  φέρουν στη ζωή εξαιρετικές ψηφιακές εμπειρίες. Για περισσότερες πληροφορίες,  μεταβείτε στο f5.com