Huawei: Η επίσημη απάντηση για τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί Harmony OS

Πριν από λίγες ημέρες, το ArsTechnica δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο στο οποίο γινόταν λόγος, ότι το Harmony OS αποτελεί απλά ένα rename του Android. Η ιστοσελίδα απέκτησε επίσημη πρόσβαση στη beta έκδοση και δοκίμασε εκτενώς το λειτουργικό, συγκρίνοντάς το με το Android και κατέληξε, ότι αποτελεί απλά Android με άλλο όνομα.

 Από την πρώτη στιγμή όταν είχε κυκλοφορήσει η beta, είχαμε γράψει και γνωρίζαμε ότι θα έχει στοιχεία Android και ότι θα μοιάζει πολύ με αυτό στα πρώτα στάδια.

Τα δημοσιεύματα αυτά προκάλεσαν την παρέμβαση της Huawei η οποία αναφέρει:

Βασισμένο στην distributed τεχνολογία της Huawei, το Harmony OS είναι ένα νέο λειτουργικό σύστημα που έχει μοναδικά σχεδιαστεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του μέλλοντος, στο οποίο οι IoT συσκευές είναι διασυνδεδεμένες. Μπορεί να τοποθετηθεί σε πλήθος συσκευών και να ικανοποιήσει ευέλικτα πλήθος αναγκών και απαιτήσεων.

Την ίδια στιγμή που προσπαθούμε να εφαρμόζονται όλες οι απαιτήσεις του open source χαρακτήρα του λογισμικού, το Harmony OS παράλληλα εκμεταλλεύεται τον μεγάλο αριθμό των τρίτων open-source resources, συμπεριλαμβανομένου του Linux για να διευκολυνθεί η ανάπτυξή του.

Αν και συγκεκριμένα στοιχεία του UI από το EMUI 11 διατηρούνται στις τρέχουσες developer beta εκδόσεις, το Harmony OS θα καταφθάνει με ένα ολοκαίνουργιο UI με τα επερχόμενα Huawei smartphones.

ΠΗΓΗ: techmaniacs.gr