Μία ελληνική startup δημιούργησε το πρώτο NFT τουριστικό πακέτο

To ΝFT (non-fungible token) αποτελεί μία από τις πιο πρόσφατες τάσεις στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, ιδίως μεταξύ όσων ασχολούνται με την πρακτική εφαρμογή του blockchain και των κρυπτονομισμάτων.

Και μία ελληνική startup υλοποίησε την πρώτη εφαρμογή για το χώρο του τουρισμού που αξιοποιεί το NFT.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Cloudkeys (Hospitality Services IKE), η οποία δραστηριοποιείται εδώ και τρία χρόνια, στο χώρο των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων και εδώ και μερικές εβδομάδες ξεκίνησε την πρώτη παγκοσμίως διαδικτυακή πώληση συλλεκτικού NFT τουριστικού πακέτου.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του blockchain, 10 ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη χώρα μας και να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία σε Αθήνα και Σαντορίνη, μέσω προσωποποιημένων διαδρομών και επιλογών που η εταιρεία θα οργανώσει ειδικά για αυτούς σε γηαέρα και θάλασσα.

Μέσω NFT, το πακέτο θα πωλείται μόνο σε δέκα αριθμημένα αντίτυπα (editions) με την αγορά του να γίνεται αποκλειστικά με κρυπτονομίσματα και να αποτυπώνεται στο Ethereum blockchain.

Η αγορά του NFT στους πρώτους πέντε μήνες του 2021 έχει φτάσει σε πωλήσεις τα 2.5 δισ. δολάρια ενώ ακόμη και οι παραδοσιακοί οίκοι δημοπρασιών (Sotheby’s, Christie’s) τα έχουν εντάξει στις κανονικές συλλογές τους.

Το ψηφιακό με το πραγματικό ενώνεται καθώς διασημότητες αλλά και οργανισμοί όπως το NBA υποκύπτουν στη γοητεία αλλά και την ασφάλεια με την οποία διενεργούνται οι συναλλαγές. Μέχρι τώρα έχουν πωληθεί εισιτήρια, έργα τέχνης, βίντεο, μουσικά έργα, είδη ένδυσης, συλλεκτικές κάρτες κ.α.

Για την υλοποίηση της απαιτητικής σε τεχνικό επίπεδο ενέργειας, η Cloudkeys ανέπτυξε στρατηγική συνεργασία με τη διεθνή πλατφόρμα omgdrops.com με έδρα στο Los Angeles. Η πλατφόρμα δραστηριοποιείται ήδη στη δημιουργία και πώληση NFT με διάσημους καλλιτέχνες και αθλητές όπως Cody Simpson, Bootsy Collins, Rick Carter κ.α.

«Όσοι αγοράσουν αυτό το πρώτο NFT ταξίδι, θα έχουν την ευκαιρία για μια ιδιαίτερη ξενάγηση στην Ελλάδα, με έναν μοναδικό τρόπο, που όμως περιγράφει το μέλλον που έρχεται για να μείνει και να αλλάξει όλα όσα ξέραμε» υπογράμμισε η μία εκ των ιδρυτών της Cloudkeys, Δώρα Παυλίδου.

«Eίμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους καταφέραμε να δείξουμε στον κόσμο το project που δουλεύουμε τόσους μήνες και αλλάζει τον τρόπο που θα ταξιδεύουμε: Με ένα πραγματικά συλλεκτικό ταξίδι με ιδιαίτερους συμβολισμούς, την παγκοσμίου φήμης τοπική γαστρονομία και πάνω από όλα τη μαγική, ελληνική φιλοξενία».

«Ο τουρισμός στην Ελλάδα γίνεται πιο προσιτός στην crypto κοινότητα μέσα από μία καινοτόμα ενέργεια σε παγκόσμιο επίπεδο» αναφέρει ο συνιδρυτής της εταιρειας Παύλος Σκούφης.

ΠΗΓΗ: cnn.gr