ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζει νέες κυρώσεις κατά των κινέζικων εταιρειών

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η αλλαγή προέδρου στις ΗΠΑ όχι μόνο δεν θα βελτιώσει την κατάσταση για τη Huawei και τις άλλες κινέζικες εταιρείες που έπεσαν θύματα της πολιτικής Τραμπ, αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν ενδεχομένως θα επιβάλει ακόμη περισσότερες κυρώσεις.

Σύμφωνα με το Techgear.gr, οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν από το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της νέας κυβέρνησης πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεφωνική συνομιλίας μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου Σι Τζινπίνγκ της Κίνας.

Θα διατηρήσουμε τα μέτρα που έχει πάρει η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ παράλληλα θα επανεξετάσουμε εντατικά και εις βάθος όλα τα στοιχεία διότι δεν θέλουμε να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις. Η κυριότερη διαφωνία του προέδρου Μπάιντεν με την στρατηγική που ακολούθησε ο Τραμπ δεν αφορούσε τη σκληρή στάση του απέναντι στην Κίνα στον τομέα του εμπορίου, αλλά για το γεγονός ότι ξεκίνησε μόνος του μια μεγάλη διαμάχη και παράλληλα επιτέθηκε και στους συμμάχους μας.

Θα υπάρξει κάποια συνέχεια στην πολιτική του Τραμπ και σίγουρα ένα μέρος των επιπλέον μέτρων θα είναι να διασφαλίσουμε πως δεν θα παρέχουμε υψηλού επιπέδου τεχνολογία που θα μπορούσε να αναβαθμίσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Κίνας.

Ο αξιωματούχος δήλωσε, επίσης, ότι ο Τζο Μμπάιντεν σκοπεύει να συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλκάνους για να ενισχυθούν οι δημόσιες επενδύσεις στους ζωτικής σημασίας τομείς της τεχνολογίας, όπως οι Ημιαγωγοί, η Βιοτεχνολογία και η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης τηλεφωνικής επικοινωνίας Τζο Μπάιντεν - Σι Τζινπίνγκ, από τον Λευκό Οίκο έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος Μπάιντεν επεσήμανε τις ανησυχίες του για τις καταναγκαστικές και αθέμιτες οικονομικές πρακτικές του Πεκίνου, την καταστολή στο Χονγκ Κονγκ, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σινγιάνγκ και το θέμα της Ταϊβάν.

Αρκετά επιθετική η πρώτη επαφή των δύο πλευρών και να δούμε ποιον θα πάρει η μπάλα…

ΠΗΓΗ: news247.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.