Η Xiaomi μπαίνει στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ, θεωρείται κομμουνιστική στρατιωτική εταιρεία

Η Xiaomi μπαίνει στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ, θεωρείται κομμουνιστική στρατιωτική εταιρεία

Λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της θητείας Trump στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής η Xiaomi προστέθηκε στη μαύρη λίστα του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ με τον χαρακτηρισμό “κινεζική κομμουνιστική στρατιωτική εταιρεία”.

Η Xiaomi έχει προστεθεί στη λίστα των εταιρειών που υποτίθεται ότι έχουν άμεσες σχέσεις με την κινεζική κυβέρνηση και εμποδίζουν τις αμερικανικές εταιρείες να συνεργαστούν με αυτήν.

Με άλλα λόγια, ο Τραμπ πιστεύει ότι οι δεσμοί της Xiaomi με τον κινεζικό στρατό είναι τόσο στενοί που αποτελούν πιθανή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Προς το παρόν δεν θεωρείται ότι αυτό θα βλάψει την επιχείρηση της εταιρείας όπως συνέβη με την Huawei.

Η εγγραφή της Xiaomi σε αυτή τη μαύρη λίστα εμποδίζει τους αμερικάνους επενδυτές να επενδύσουν στη Xiaomi. Δεν θα επηρεάσει όμως την αλυσίδα εφοδιασμού της Xiaomi ούτε θα εμποδίσει τις αμερικανικές εταιρείες να πουλήσουν εξοπλισμό και προμήθειες στη Xiaomi.

Ωστόσο, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε πτώση των μετοχών και θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια χρημάτων από την εταιρεία, καθώς οι επενδυτές θα πρέπει να πουλήσουν τις μετοχές τους έως τις 11 Νοεμβρίου 2021. Μόνο ο χρόνος θα πει εάν θα έχει την ίδια μοίρα με την Huawei, σε κάθε περίπτωση δεν είναι μια καλή εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: techblog.gr