Το iPhone 15 Pro θα έχει ένα καινούργιο κουμπί - Τι θα μπορεί να κάνει;

Εδώ και αρκετό καιρό σας έχουμε ενημερώσει πως ο διακόπτης σίγασης που υπάρχει στα τωρινά iPhone μοντέλα πρόκειται να αντικατασταθεί στα επερχόμενα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι φήμες τονίζουν ότι ο διακόπτης θα δώσει τη θέση του σε ένα νέο "Action" κουμπί, η λειτουργία του οποίου θα μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη. Τώρα, τις φήμες πρακτικά επιβεβαίωσε η ίδια η Apple, μέσα από την κυκλοφορία της νεότερης development beta έκδοσης του iOS 17. Συγκεκριμένα, στον κώδικα του λειτουργικού συστήματος ανακαλύφθηκαν πληροφορίες που αποκαλύπτουν ακριβώς τι θα μπορεί να κάνει αυτό το νέο πλήκτρο των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Η λίστα των ενεργειών, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το MacRumors, ακολουθεί παρακάτω.

Τι ακριβώς θα μπορεί να κάνει το νέο ‘Action’ κουμπί των iPhone 15 Pro:

Προσβασιμότητα: Μάλλον θα επιτρέπει την άμεση ενεργοποίηση λειτουργιών όπως τα VoiceOver, Zoom, AssistiveTouch και άλλα.

Συντομεύσεις: Όπως και στο Apple Watch Ultra, αυτή η επιλογή θα επέτρεπε στους χρήστες να εκτελούν οποιαδήποτε συντόμευση έχουν δημιουργήσει ή κατεβάσει από την σχετική εφαρμογή, όπως η αποστολή κάποιου μηνύματος, η αναπαραγωγή κάποιας playlist ή ο έλεγχος έξυπνων οικιακών συσκευών.

Αθόρυβη λειτουργία: Όπως ακριβώς λειτουργεί ο διακόπτης στα τωρινά iPhone μοντέλα, αυτή η επιλογή θα επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν την αθόρυβη λειτουργία με ένα πάτημα του πλήκτρου.

Κάμερα: Αυτή η επιλογή πιθανόν θα επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινάνε άμεσα την εφαρμογή της κάμερας ή ενδεχομένως και να τραβήξουν μια φωτογραφία ή ένα βίντεο με ένα απλό πάτημα του κουμπιού.

Φακός: Αυτή η επιλογή θα επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν άμεσα τον φακό με ένα κλικ.

Focus: Αυτή η επιλογή πιθανότατα θα επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν μια λειτουργία εστίασης προσοχής.

Μεγεθυντικός φακός: Αυτή η επιλογή μάλλον θα επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν την εφαρμογή Magnifier για να χρησιμοποιούν την κάμερα του iPhone τους ως μεγεθυντικό φακό.

Μετάφραση: Αυτή η επιλογή μάλλον θα επιτρέπει στους χρήστες να εκκινούν την εφαρμογή Translate για να ξεκινήσουν μια συνομιλία ή μια μετάφραση κειμένου με ένα απλό πάτημα του κουμπιού.

Φωνητικά Memos: Αυτή η επιλογή μάλλον θα επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινούν και να σταματούν την εγγραφή μιας φωνητικής σημείωσης μέσα από τη σχετική εφαρμογή του iPhone.


Φυσικά, όλα αυτά αναμένεται να επισημοποιηθούν το Σεπτέμβριο, όταν θα μάθουμε και από την ίδια την Apple τι επιφυλάσσει το μέλλον.

ΠΗΓΗ: unboxholics.gr