Το Facebook «σκανάρει» selfies για την ηλικία των χρηστών

Σε μία προσπάθεια να αποκλείσει τους ανηλίκους από υπηρεσίες που απευθύνονται μόνο σε άτομα 18 και άνω, η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, εισάγει μια νέα μέθοδο επαλήθευσης της ηλικίας με την ανάλυση βίντεο selfie.

Από τις 5 Δεκεμβρίου, όσοι θέλουν να κάνουν χρήση της εφαρμογής γνωριμιών Facebook Dating στις ΗΠΑ, θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι άνω των 18 ετών, με μία μέθοδο που είχε αρχικά εφαρμοστεί στο Instagram.

Το Facebook ζητά πλέον από τους χρήστες να στείλουν ένα βίντεο που με το πρόσωπό τους. Στη συνέχεια, το βίντεο αναλύεται με τη βοήθεια συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ενήλικους ή ανήλικους χρήστες. 

Ο κολοσσός των social media, συνεργάζεται για αυτόν τον λόγο με την Yoti, μια εταιρεία ψηφιακών ταυτοτήτων, ώστε να ενισχύσει τη διαδικασία ελέγχου.  Ένας στιγμιότυπο του βίντεο θα αποστέλλεται στην εταιρεία, που θα εκτιμά την ηλικία βάσει των χαρακτηριστικών του προσώπου. Η Meta θα διαγράφει την εικόνα αμέσως μόλις λαμβάνει τα αποτελέσματα από τη Yoti. 

Πηγη: lifo.gr