Πρέπει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς την Always-On Display των iPhone 14 Pro (Max);

Τα iPhone 14 Pro και 14 Pro Max έχουν Always-On Display, αλλά φαίνεται πώς υπάρχει σημαντικός λόγος να μην κάνεις χρήση αυτού του χαρακτηριστικού. Η ίδια η Apple προειδοποιεί για την αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας – κάτι που μπορεί να θεωρείς λογικό, αλλά τα reviews δείχνουν ότι τελικά η AOD των iPhone λειτουργεί πολύ διαφορετικά από των άλλων smartphones και καταναλώνει πολύ περισσότερη μπαταρία.

Η Always-On Display στα iPhone 14 Pro και 14 Pro Max δεν είναι μία οθόνη με όσο το δυνατόν λιγότερα στοιχεία, μειωμένη φωτεινότητα, που σου επιτρέπει να βλέπεις την ώρα και καμία ειδοποίηση. Στην ουσία, είναι η Lock Screen με εξαιρετικά μειωμένη φωτεινότητα, ενώ χρησιμοποιεί πολλαπλούς coprocessors του A16 Bionic για την ανανέωση της οθόνης με τη χρήση της ελάχιστης δυνατής ενέργειας.

Όλα αυτά ακούγονται καλά, ειδικά από τη στιγμή που θεωρητικά η σκοτεινή Lock Screen – Always-On Display – των iPhone 14 Pro και 14 Pro Max δεν καταναλώνει πολύ ενέργειας γιατί ο A16 Bionic φροντίζει για αυτό, Όμως, μάλλον τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί τα μέχρι τώρα reviews δείχνουν ότι καταναλώνει περισσότερη μπαταρία από όσα προσφέρει στην πραγματικότητα.

Η Always-On Display των iPhone 14 Pro και 14 Pro Max βασίζεται στις περιορισμένες δυνατότητες της Lock Screen, άρα, προς το παρόν, δεν παρέχει και τόσα πολλά. Επιπλέον, η κατανάλωση της μπαταρίας που αναμένεται να είναι μικρή, ίσως τελικά δεν είναι και τόσο μικρή. Οι reviewers λένε ότι δύσκολα βγάζουν την ημέρα, ακόμη και με κλειστά τα δεδομένα κινητής.

Επίσης, τονίζουν ότι με ενεργή την Always-On Display στα iPhone 14 Pro και 14 Pro Max βλέπουν 20% αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας με την ίδια χρήση. Που στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει ότι πρέπει να φορτίζουν το τηλέφωνο τους σε καθημερινή βάση, πριν πάνε για ύπνο, ή κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να έχουν τη συσκευή διαθέσιμη καθόλη την ημέρα.

Ίσως, αν η Apple επέτρεπε την πρόσβαση τρίτων προγραμματιστών και την υποστήριξη third-party widgets στη Lock Screen και την Always-On Display των iPhone 14 Pro και 14 Pro Max να έκανε την κατανάλωση του 20% της μπαταρίας να αξίζει – αν και πάντα υπάρχει η πιθανότητα η αύξηση των στοιχείων της οθόνης να αυξήσει και την κατανάλωση της μπαταρίας.

Πηγή: techmaniacs.gr