O Google Tensor χάνει από τον A15 Bionic στη μάχη του machine learning

O Google Tensor δεν καταφέρνει να νικήσει τον A15 Bionic της Apple στο benchmarking test για εφαρμογές machine learning. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος της παρουσίασης του επεξεργαστή της Google είχε να κάνει με την απόδοσή του στο πεδίο αυτό.

Η Apple έχει τονίσει στην αντίστοιχη δική της παρουσίαση του A15 Bionic ότι ο εν λόγω επεξεργαστής αποτελείται από 15 δισεκατομμύρια transistors, ενώ η Google δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τέτοιες λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά, η Google έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ο Tensor έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της φωτογράφισης με όρους machine learning.

Στο πλαίσιο του Geekbench Machine Learning test, ο Apple A15 Bionic συγκεντρώνει σκορ 5.934 μονάδων σε σχέση με τις 3.455 μονάδες του Google Tensor. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα από τα benchmarking tests, η απόδοση του A15 Bionic σε εφαρμογές machine learning είναι μεγαλύτερη σε ποσοστό 71% σε σχέση με τον Google Tensor.

Από την άλλη μεριά, η Google τόνισε στην παρουσίαση του Pixel 6 και 6 Pro, ότι ο νέος της επεξεργαστής είναι 80% αποδοτικότερος σε σχέση με τον επεξεργαστή του Google Pixel 5 στο θέμα της CPU και κατά 370% πιο αποδοτικός στο θέμα της GPU.

ΠΗΓΗ: techblog.gr