Η Qualcomm εξαγοράζει start-up έναντι του ποσού των 1,4 δισ. δολαρίων

Η Qualcomm εξαγοράζει μία start-up εταιρεία, που ίδρυσαν προ δύο ετών πρώην μηχανικοί της Apple, έναντι του ποσού των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το όνομα της start-up εταιρείας είναι Nuvia δραστηριοποείται στον τομέα του σχεδιασμού επεξεργαστών και ιδρύθηκε από τρεις μηχανικούς που προηγουμένως είχαν εργαστεί για λογαριασμό της Apple στον σχεδιασμό των chipsets σειράς A, που συναντάμε σε φορητές συσκευές όπως τα iPhones και τα iPads.

Οι μηχανικοί της Nuvia θα ενσωματωθούν στο δυναμικό της Qualcomm με απώτερο στόχο να επιτευχθεί αύξηση των επιδόσεων με παράλληλη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Προφανώς οι απαιτήσεις του 5G computing είναι υψηλότερες και η συγκεκριμένη εξαγορά είναι ένα από τα μέτρα που λαμβάνει η Qualcomm ώστε να διατηρήσει τα πρωτεία στον χώρο και να βελτιώσει τις επιδόσεις των υλοποιήσεών της.

Η Nuvia αναπτύσσει έναν ευέλικτο πυρήνα επεξεργαστή που, όταν ολοκληρωθεί, φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά την αρχιτεκτονική των μελλοντικών επεξεργαστών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Nuvia, Τζέραρντ Γουίλιαμς, πρώην επικεφαλής αρχιτεκτονικής επεξεργαστών της Apple, δήλωσε ότι “η βελτίωση της απόδοσης των επεξεργαστών είναι μία εξαιρετικά σημαντική παράμετρος των μελλοντικών καινοτομιών”.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο πυρήνας στον οποίο εργάζεται η Nuvia μοιάζει σε σημαντικό βαθμό με τους επεξεργαστές των φορητών συσκευών (ταμπλέτες και κινητά), από απόψεως μεγέθους και κατανάλωσης ενέργειας, αλλά με πολύ μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Qualcomm τονίζεται ότι το πιθανότερο είναι οι τεχνολογίες της Nuvia να ενσωματωθούν στο ευρύτερο πορτφόλιο προϊόντων της, που περιλαμβάνει φυσικά λύσεις για κορυφαία smartphones και φορητούς υπολογιστές επόμενης γενιάς, μεταξύ πολλών άλλων.

Αξιοσημείωτο είναι τέλος το γεγονός ότι εταιρείες όπως οι Microsoft, Samsung, Google και άλλες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην εξαγορά, αφού είναι και οι ίδιες αποδέκτες των λύσεων της Qualcomm.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr