H εποχή της έλλειψης chips απαιτεί εξαιρετικά μέτρα και η Apple αναγκάζεται να δώσει έμφαση στο iPhone έναντι του iPad. Το αυξημένο καταναλωτικό ενδιαφέρον για το iPhone 13 είναι δεδομένο και έτσι η απόφαση της Apple θεωρείται ως μονόδρομος.

Δεν θα ήταν λογικό να περιμένει κανείς η Apple να μην επηρεαστεί από την κρίση των επεξεργαστών που πλήττει όλες τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο σκοπός της Apple είναι να μην ξεκινήσουν να εμφανίζονται σοβαρές ελλείψεις στην παραγωγή και τις αποστολές του iPhone 13 series σε όλες τις αγορές και για τον σκοπό αυτό επιστρατεύει ως μέτρο τον περιορισμό της παραγωγής στο iPad, έτσι ώστε να εξοικονομήσει πόρους για το iPhone.

Υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για περικοπή της παραγωγής έως και στο 50%, λόγω των κοινών μερών που έχει το νέο iPad με τα μοντέλα που απαρτίζουν την οικογένεια του iPhone 13. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η απόφαση για περικοπή της παραγωγής του iPad δεν σημαίνει ότι το tablet έχει μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον, αλλά απλώς και μόνο ότι υπάρχουν τα κοινά μέρη που η Apple αποφασίζει να στείλει στην γραμμή παραγωγής του iPhone.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση που δεν θα λάμβανε κανείς εύκολα.

ΠΗΓΗ: techblog.gr