Η Dyson λανσάρει σκούπα με τεχνολογία laser

Η Dyson ξεκίνησε από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1991 και σήμερα έφτασε να είναι μία πολυεθνική εταιρία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στη μηχανική, την έρευνα και την ανάπτυξη. Διαθέτει 10.551 κατοχυρωμένες πατέντες και απασχολεί 14.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, 6.000 από τους οποίους είναι επιστήμονες και μηχανικοί.

Η Dyson λοιπόν λανσάρει τη νέα Dyson V15 Detect Absolute, η οποία ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η Dyson V15 Detect Absolute είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να ανιχνεύει τα κρυμμένα σωματίδια σκόνης μεγέθους έως και 10microns. Επιπλέον, ο acoustic piezo αισθητήρας δείχνει στο χρήστη το περιεχόμενο που απορροφά η συσκευή σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη της. Για τη σχεδίαση της σκούπας συνεργάστηκαν 370 μηχανικοί από όλον τον κόσμο.

Πιο αναλυτικά, η τεχνολογία laser που ενσωματώνει ανιχνεύει τα σωματίδια σκόνης με τη βοήθεια του πράσινου laser που είναι τοποθετημένο στη μαλακή κεφαλή της, κάνοντας εμφανή αυτά που είναι αόρατα στο γυμνό μάτι σε συνθήκες κανονικού φωτισμού. Το laser είναι σε τέτοια γωνία τοποθετημένο για να αποκαλύπτει τη σκόνη. Η ιδέα προήλθε όταν ένας μηχανικός της Dyson παρατήρησε πως τα σωματίδια που αιωρούνται φαίνονται μόνο όταν τα χτυπά ο ήλιος. Έτσι, οι μηχανικοί ενσωμάτωσαν το πράσινο diode laser για να δημιουργείται η απόλυτη αντίθεση μεταξύ σκόνης και επιφάνειας σε γωνία 1.5 μοιρών και απόσταση 7.3mm πάνω από το έδαφος.

Επιπλέον η λειτουργία Acoustic Dust Sensing προβάλει στην LCD οθόνη της σκούπας το μέγεθος και το πλήθος των σωματιδίων σκόνης που έχουν απορροφηθεί σε πραγματικό χρόνο, μετρώντας τα με τον piezo αισθητήρα που αυτόματα αυξάνει την απορροφητική ισχύ της σκούπας ανάλογα με τους διάφορους τύπους δαπέδων και την ποσότητα της σκόνης. Έτσι ο χρήστης έχει μία ακριβή εικόνα του καθαρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανθρακοΐνες της κεφαλής απορροφούν τα σωματίδια σκόνης, με τη σκούπα να μετρά το μέγεθος και το πλήθος τους έως και 15.000 φορές το δευτερόλεπτο. Τα σωματίδια ενεργοποιούν τον acoustic piezo αισθητήρα που βρίσκεται στον κάδο και οι μικρές δονήσεις μετατρέπονται σε ηλεκτρικά σήματα. Το μέγεθος των σωματιδίων της σκόνης εμφανίζεται στην LCD οθόνη ενημερώνοντας το χρήστη σε πραγματικό χρόνο.

ΠΗΓΗ: unboxholics.com

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.