nova 9: H Huawei συνεχίζει να επενδύει στα smartphones

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ, ποτέ να ασχολούμαστε με τα smartphones». Η δήλωση αυτή ανήκει στον Derek Yu, πρόεδρο της Huawei για τον τομέα των καταναλωτικών συσκευών για τις περιοχές της κεντρικής ανατολικής Ευρώπης, τις σκανδιναβικές χώρες, την Τουρκία και τον Καναδά και έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του nova 9, του νέου smartphone της Huawei που παρουσιάσθηκε πριν από λίγες ώρες σε εκδήλωση στη Βιέννη.

Το νέο smartphone του κινεζικού κολοσσού απευθύνεται στη μεσαία κατηγορία και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα των προθέσεων της Huawei όσον αφορά τη αγορά των κινητών τηλεφώνων, όπου θέλει να ανακάμψει.

Τα ζητήματα που υπάρχουν με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν μεν ως αποτέλεσμα τα smartphones της Huawei να μην μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google αλλά τα στελέχη της κινεζικής εταιρείας εκτιμούν ότι τα δύσκολα έχουν περάσει και θα αρχίσουν εκ νέου να κερδίζουν μερίδια αγοράς χάρη και στο οικοσύστημα εφαρμογών που έχουν δημιουργήσει στο App Gallery με τα Huawei Mobile Services (HMS) να κερδίζουν σταδιακά την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Yu, αυτή τη στιγμή ο αριθμός των ενεργών χρηστών HMS υπηρεσιών στην Ευρώπη φθάνει στα 42 εκατ. σε μηνιαία βάση, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Huawei έχει ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις της σε άλλες κατηγορίες ψηφιακών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Yu ανέφερε πως στην περιοχή ευθύνης του, η Huawei έχει αυξήσει κατά 75% τις πωλήσεις ακουστικών, κατά 90% εκείνες στα wearables, ενώ στα PC η αύξηση φθάνει στο 19%.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στην καινοτομία και στην έρευνα, στο δικό μας έξυπνο οικοσύστημα και στην ιδιωτικότητα. Η εταιρεία μας είναι αξιόπιστη απέναντι στους καταναλωτές» ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική δήλωση του κ. Yu.

Όσον αφορά το nova 9, πρόκειται για ένα smartphone που απευθύνεται στη μεσαία κατηγορία των καταναλωτών και ειδικότερα στο πιο νεανικό κοινό. Όπως πάντως ανέφερε ο κ. Yu, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece, η Huawei σκοπεύει να συνεχίσει να ασχολείται και με τα υψηλότερα στρώματα της αγοράς όπου έχει τις «οικογένειες» συσκευών P και Mate. Επίσης, την προσεχή άνοιξη αναμένεται να παρουσιάσει -πιθανότατα στο Mobile World Congress τον Φεβρουάριο- μία νέα foldable συσκευή που θα δούμε στην ευρωπαϊκή αγορά τον Μάρτιο.

Το nova 9 θα κυκλοφορήσει πάντως στις 5 Νοεμβρίου στην Ελλάδα με την τιμή να διαμορφώνεται στα 549 ευρώ με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν άμεσα.

Η Huawei έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον σχεδιασμό του nova 9, το οποίο έχει πάχος 7,77 χιλιοστά και ξεχωρίζει για το άνετο κράτημα του, ενώ είναι ιδιαίτερα ελαφρύ.

Η οθόνης είναι στις 6,57 ίντσες (τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση FHD+) και με ελάχιστα περιθώρια. Ξεχωρίζει επίσης για τις κυρτές πλευρές, τον δυναμικό ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz και την υποστήριξη HDR.

Έμφαση έχει δοθεί και στην κάμερα. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα πολύ όμορφο -από σχεδιαστικής πλευράς- κεντρικό σύστημα καμερών.

Ο κύριος αισθητήρας της κάμερας έχει ανάλυση 50MP και f/1.9 και προσφέρει εξαιρετικές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και τη νύχτα. Υπάρχει ακόμη ένας υπερευρυγώνιος αισθητήρας στα 8MP με f/2.2 καθώς και έναν αισθητήρα βάθους κι έναν macro ανάλυσης 2MP έκαστος. Επιπλέον, η εμπρόσθια κάμερα έρχεται με ανάλυση 32 MP και υποστήριξη λήψης 4Κ video.

Η λήψη 4Κ βίντεο ενισχύεται από την λειτουργία video stabilization για σταθερά αποτελέσματα ενώ το remote shutter που διαθέτει βοηθά τους χρήστες να τραβούν φωτογραφία με την κάμερα σε απόσταση, μέσα από το ρολόι τους.


Για τις επιδόσεις, φροντίζει ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 778G που συνοδεύεται από 8GB μνήμη και αποθηκευτικό χώρο στα 128GB. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4300mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 66W, φτάνοντας στο 100% μέσα σε μόλις σε 38 λεπτά. Σημειωτέον πάντως πως η συσκευή δεν υποστηρίζει 5G.

Επιπλέον, η Huawei παρουσίασε δύο ακόμη προϊόντα. Το πρώτο είναι Huawei GT3, το νέο smartwatch της κινεζικής εταιρείας, το οποίο προσφέρει δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας έως και 14 ημέρες.

Το δεύτερο είναι τα Freebuds Lipstick, ένα ζευγάρι πραγματικών ασύρματων ακουστικών με εξαιρετικές επιδόσεις αλλά και μία εντυπωσιακή από πλευράς σχεδιασμού θήκη, η οποία μοιάζει με θήκη για γυναικείο κραγιόν!

ΠΗΓΗ: cnn.gr