Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς το Facebook θέλει να διαβάσει τις σκέψεις σου

Το 2020 ήταν σχεδόν μια τέλεια χρονιά για το Facebook. Η πανδημία καθήλωσε τα 2/3 του πλανήτη στο σπίτι, κάτι που μεταφράστηκε σε περισσότερη ώρα μπροστά από τις desktop/mobile οθόνες μας, άρα και περισσότερη ώρα για σκρολάρισμα στο Facebook. Στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, ουδείς δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις επισκεψιμότητες. Το μέλλον του Facebook θυμίζει τουλάχιστον νέα σεζόν του “Black Mirror”.

Πληροφορίες του Buzzfeed αναφέρουν πως όχι μόνο το Facebook κατέγραψε ρεκόρ επισκεψιμότητας φέτος, αλλά έκανε και γενναιόδωρες προσλήψεις, με 20.000 νέα άτομα να προστίθενται στο εργατικό του δυναμικό. Μάλιστα, ο επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας της εταιρείας, Mike Schroepfer, παρομοίασε τους ρυθμούς εντατικής εργασίας μέσα στον Μάρτιο (μήνας που επιβλήθηκαν τα πρώτα Lockdown), με εκείνους της Πρωτοχρονιάς, που είναι παραδοσιακά η μέρα που η πλατφόρμα δίνει αστρονομικά νούμερα επισκεψιμότητας. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν σε απολογιστικό meeting για το 2020 από τον Schroepfer, το Facebook τα πήγε καλά στη διαχείριση των πληροφοριών για την πανδημία και διαχειρίστηκε κρίσιμα γεγόνοτα, όπως τις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter και τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, επίσης με επιτυχία. Τουλάχιστον όσον αφορά τα fake news ως προς το εμβόλιο του κορονοϊού, εκεί τα μπλοκαρίσματα δουλεύουν άψογα.

Οι καινοτομίες

«Δεν επενδύουμε μονάχα σε λύσεις τεχνολογίας που διατηρούν τις υπηρεσίες μας σε λειτουργία. Προετοιμάζουμε το δρόμο για νέες εμπειρίες που θα βελτιώσουν τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων» ανέφερε ο CTO της εταιρείας μεταξύ άλλων. Τι ακριβώς εννοούσε ο Schroepfer;

Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτή τη στιγμή το Facebook εφαρμόζει μεθόδους A.I και παράλληλα συνεργάζεται με χιλιάδες ανεξάρτητες αρχές για τον έλεγχο των δημοσιεύσεων που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα παγκοσμίως. Όμως το μέλλον προβλέπει την πλήρη αντικατάσταση των ανθρώπινων ματιών με A.I εγκεφάλους προχωρημένης ευφυίας. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η μοναδική «περίπολος» που εμπιστεύεται το Facebook για το περιεχόμενο του και κάθε μέρα την εκπαιδεύει ώστε να γίνεται ολοένα και πιο «έξυπνη».

ΠΗΓΗ: news247.gr