Αναδιαρθρώσεις στον Όμιλο VW

H Volkswagen προβαίνει σε σημαντικές αλλαγές τόσο για την Bentley, όσο και για το μέλλον των Lamborghini και Ducati.Αντίθετα με τις φήμες των προηγούμενων μηνών που εμφάνιζαν την VW να πουλά τόσο την Bentley, όσο και τις Lamborghini και Ducati, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου αποφάσισε να διατηρήσει και τις τρεις παραπάνω μπράντες.

Πρώτα από όλα η βρετανική premium εταιρεία από την 1η Μαρτίου 2021 αλλάζει επόπτη και από την Porsche περνά στην Audi. Σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο, η συγκεκριμένη αναδιάρθρωση θα επιτρέψει στους δύο κατασκευαστές να βρουν συνέργειες που αφορούν την στρατηγική πάνω στην ηλεκτροκίνηση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του σταθερού κόστους κατά 5% έως το 2023, ενώ αποφασίστηκε να μειωθεί και το κόστος των υλικών κατά 7%.

Κατά την γενική συνέλευση των μελών του Δ.Σ. αποφασίστηκε επίσης ότι οι δύο ιταλικές φίρμες (Lamborghini/Ducati) θα παραμείνουν κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου VW. Να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν υπήρχε έντονη φημολογία ότι οι παραπάνω κατασκευαστές, μαζί με την Italdesign, θα μπορούσαν να ενταχθούν σε έναν ενιαίο οργανισμό. Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Herbert Diess είχε αναφέρει ότι η VW θα έφερνε τις συγκεκριμένες εταιρείας μέσα σε μία ενιαία νομική δομή. Ωστόσο, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα, ενώ πρόσφατα ανατέθηκε στον πρόεδρο της Bugatti, Stephan Winkelmann, να αναλάβει χρέη διευθύνοντα συμβούλου στη Lamborghini, επιστρέφοντας στην ίδια θέση που είχε το χρονικό διάστημα από το 2005 έως το 2016.

Η αναδιοργάνωση θα βοηθήσει τη Lamborghini μέσα στην επόμενη δεκαετία να εξελίξει την ηλεκτροκίνηση, αν και ο Winkelmann τόνισε προσφάτως ότι καμία από τις δύο φίρμες που ηγείται, συμπεριλαμβανομένης και της Bugatti δεν είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στην εφαρμογή της παραπάνω τεχνολογίας, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr