H VW βλέπει τα αυτόνομα αυτοκίνητα στην αγορά μεταξύ 2025 και 2030

Μετά την ηλεκτροκίνηση (ή και παράλληλα με αυτήν) το επόμενο μεγάλη βήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι η αυτόνομη οδήγηση.

Σε ομιλία του προέδρου του ομίλου Herbert Diess στην Βαρκελώνη με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του νέου προέδρου της SEAT, είπε ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα είναι πλέον στην αγορά μεταξύ του 2025 και του 2030. 

Σημαντικό ρόλο για αυτή την εξέλιξη θα παίξει η επιτάχυνση της ισχύος των υπολογιστών και των τσιπ που απαιτούνται για τα αυτόνομα αυτοκίνητα, ενώ και οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσουν ώστε να έρθουν πιο γρήγορα στην αγορά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά "Είναι ασφαλές να πούμε ότι πολύ σύντομα τα συστήματα αυτά θα μπορούν να ανταποκριθούν και στις πιο πολύπλοκες καταστάσεις αυτόνομης οδήγησης".

Τον περασμένο μήνα η VW ανακοίνωσε ότι ενισχύει τις επενδύσεις της στα ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα στα σχεδόν 73 δισ. ευρώ, αρκετά παραπάνω από ότι είχε ανακοινώσει ένα χρόνο πριν.

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο τελευταίο Σαββατοκύριακο της Formula 2 κι έπειτα από τα αποτελέσματα του Feature Race του Σαββάτου, ο Mick μόνο εάν… αυτοκτονούσε θα έχανε τον τίτλο. Και παραλίγο να το… κάνει στα μισά του πρώτου γύρου, όταν το πολύ έντονο φρενάρισμα δημιούργησε flat spot στο ελαστικό του.

Παρότι οι κραδασμοί ήταν έντονοι, ο Schumacher άντεξε μέχρι τον 19ο γύρο, όταν κι έκανε πιτ στοπ, αφού νωρίτερα, στον ίδιο γύρο, ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Callum Ilott, τον προσπέρασε για την τρίτη θέση Ο Βρετανός γνώριζε πως για να έπαιρνε τον τίτλο ήθελε επί της ουσίας μόνο νίκη.

Μια νίκη που δεν ήρθε, καθώς τα ελαστικά στο μονοθέσιο του Βρετανού σταδιακά έχαναν σε απόδοση, με συνέπεια να τερματίσει δέκατος, με τον Schumacher να περιορίζεται στη 18η θέση του τελευταίου αγώνα. Μα συνάμα στην πρώτη της βαθμολογίας, σε μια πολύ συγκινητική στιγμή για το παγκόσμιο motorsport!

Ο Mick είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής και η Formula 1 έχει ανοίξει διάπλατα την αγκαλιά της για να τον υποδεχθεί το 2021, με την ομάδα της Haas. Και σίγουρα κάπου εκεί, στο Gland της Ελβετίας, η οικογένεια Schumacher θα αισθάνεται πολύ υπερήφανη για τον Mick…

ΠΗΓΗ: caranddriver.gr