Η δικαστική διαμάχη Apple-Epic παίρνει φωτιά με βολές εκατέρωθεν

Apple και Epic φαίνονται ασυγκράτητες στις αίθουσες των δικαστηρίων και σχεδόν καθημερινά καταθέτουν δηλώσεις με κατηγορίες χωρίς να εμφανίζουν καμία διάθεση χρήσης διπλωματικής γλώσσας. Την αρχή έκανε η Apple με την κατάθεση 37 σελίδων οι οποίες είναι κόλαφος για την Epic.

Η Epic ξεκίνησε μία φωτιά και την περιέλουσε με βενζίνη και τώρα ζητά από αυτό το δικαστήριο την άμεση βοήθεια του για να τη σβήσει, παρόλο που η Epic μπορεί να το κάνει μόνη της σε μια στιγμή, απλά συμφωνώντας με τους όρους που τόσο επικερδώς συμφωνούσε με την Apple για χρόνια. Αυτή η μήνυση (και τα πρωτοσέλιδα που έχει παράγει) είναι απλά μία καμπάνια marketing σχεδιασμένη να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για το Fortnite.

Η Apple ισχυρίζεται πως μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Ιουλίου 2020, το ενδιαφέρον για το Fortnite είχε πέσει κατά 70% και πως η Epic είναι “ένας σαμποτέρ, όχι ένας μάρτυρας”.

Ο μόνος λόγος που απειλούνται οι developers της Unreal Engine και οι παίκτες του Fortnite από αυτήν την εμπορική διαμάχη μεταξύ Epic και Apple, είναι επειδή η Epic τους θυσιάζει για να προωθήσει τα δικά της εμπορικά συμφέροντα.

Η Epic δεν άφησε τις κατηγορίες της Apple αναπάντητες και με νέα έγγραφα απορρίπτει τα λεγόμενα της Apple. Θεωρεί πως η Apple χρησιμοποίησε τα δεδομένα αναζήτησης της Google με τρόπο που τη σύμφερε για να δείξει μειωμένο ενδιαφέρον για το Fortnite. Μάλιστα η Epic ισχυρίζεται πως ο αριθμός των ημερησίως ενεργών παικτών Fortnite αυξήθηκε κατά 39% για το διάστημα που αναφέρει η Apple.

Η Epic κατέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς της Apple ότι η αφαίρεση των εφαρμογών της Epic βοήθησε στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα της πλατφόρμας, λέγοντας πως η Apple δεν είχε αναφέρει “ούτε ένα πρόβλημα ασφαλείας” με την απευθείας πληρωμή του Fortnite και τα in-game συστήματα αναβάθμισης. Μάλιστα η εφαρμογή χρησιμοποιούσε in-game updates για χρόνια χωρίς πρόβλημα. Τέλος, αρνήθηκε πως η ίδια δημιούργησε την παρούσα κατάσταση, τονίζοντας πως απλά εξασκεί το δικαίωμα που της έχει παραχωρήσει το ανώτατο δικαστήριο για να καταπολεμήσει “μονοπωλιακές τακτικές”.

ΠΗΓΗ : unboxholics.com