Στην NVidia περνά η ARM για 40 δισ. δολάρια

Μία εταιρεία με ισχυρή θέση στη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης θέλει να δημιουργήσει η αμερικανική NVidia με την εξαγορά της βρετανικής ARM έναντι του ποσού των 40 δισ. δολαρίων. Μία εξαγορά που είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Η αμερικανική NVidia είναι από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές στο χώρο των καρτών γραφικών αλλά γενικότερα σε αυτόν των επεξεργαστών και αναζητούσε τρόπους προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της στον κλάδο των ημιαγωγών. Από την άλλη πλευρά, η ARM είναι η εταιρεία που έχει δημιουργήσει την αρχιτεκτονική πάνω στην οποία βασίζονται οι επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται στα smartphones (σ.σ. Qualcomm, Apple και Samsung χρησιμοποιούν την τεχνολογία της βρετανικής εταιρείας) και επιζητά να εισέλθει σε εκείνο των επεξεργαστών για προσωπικούς υπολογιστές.

Μέχρι πρότινος, η ARM ανήκει στην ιαπωνική Softbank, η οποία την είχε αποκτήσει έναντι του ποσού των 31 δισ. δολαρίων. Ο ιαπωνικός κολοσσός, με ουκ ολίγες επενδύσεις στο χώρο της τεχνολογίας και στις δύο πλευρές του Ειρηνικού, θα διατηρήσει το 10% της ARM και είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξει στενή συνεργασία με το σχήμα NVidia – ARM.

Η εξαγορά αναμένεται να χρειαστεί 18 μήνες για να ολοκληρωθεί καθώς απαιτείται η έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ η ARM πρόκειται να διατηρήσει την αυτόνομη λειτουργία της με την έδρα να παραμένει στη Βρετανία. Θα έχει, όμως, πρόσβαση στις τεχνολογίες της Nvidia στο χώρο των καρτών γραφικών, και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα δούμε τα επόμενα χρόνια να προκύπτει από τη συγκεκριμένη συνεργασία.

ΠΗΓΗ : cnn.gr