Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες ενάντια στις παραπλανητικές ειδήσεις για το 5G

Για να σταματήσουν τα fake news χώρες τις ΕΕ, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, έχουν στόχο να βάλουν ένα τέλος στις παραπλανητικές ειδήσεις για το 5G. Συνολικά 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέτρεψαν τη δημιουργία μίας μακροπρόθεσμης στρατηγικής, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης παραπλανητικών πληροφοριών που σχετίζονται με το 5G.

Συγκεκριμένα, πολλές παραπλανητικές ειδήσεις έχουν ήδη κάνει το γύρω του διαδικτύου, όπου λανθασμένα αναφέρουν πως το 5G έχει σχέση με τον COVID-19, με μολύνσεις, ακόμα και με τον καρκίνο. Η λύση που προτείνουν οι 15 χώρες είναι να επισημανθούν τα οφέλη που θα έχει η τεχνολογία και το περιβάλλον, αλλά και η εξήγηση στον κόσμο πως το νέο δίκτυο θα βοηθήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Οι Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Κύπρος, Εσθονία, Φινλανδία, Ελλάδα, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Σουηδία έθιξαν το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό που ζητούν είναι να προσφέρουν μία μακροπρόθεσμη προσέγγιση για να δοθεί τέλος στις παραπλανητικές ειδήσεις για το 5G. Επίσης, υπήρξε πρόσκληση για συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ κυβερνήσεων και πολιτών, για τη συνεχή ανάπτυξη των δικτύων.

Από την άλλη, η Nokia έκανε τη δική της έρευνα σχετικά με το 5G για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες βλέπουν με καλό μάτι την ενσωμάτωση του δικτύου 5G. Σύμφωνα με την έρευνα, οι εταιρείες που ήδη αξιοποιούν την τεχνολογία βλέπουν δραματικές αλλαγές στις ταχύτητες και μεγάλη σταθερότητα στο δίκτυο τους. Το συνολικό άθροισμα αυτής της έρευνας είναι ότι η Nokia υπολογίζει ότι το 5G Θα προσθέσει 8 τρισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ έως το 2030. Όμως, οι εταιρείες πρέπει να βρούνε έναν σωστό τρόπο για να εξηγήσουν σωστά το νέο δίκτυο στο λαό.

ΠΗΓΗ: techblog.gr