Η Samsung σταματά τις πωλήσεις chips στην Huawei

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη εφημερίδα ChosunBiz και άλλα κορεατικά μέσα, η Samsung και η SK Hynix θα σταματήσουν να πουλούν εξαρτήματα στην Huawei από τις 15 Σεπτεμβρίου, λόγω των νέων περιορισμών που έθεσε ο Donald Trump.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Trump, απαγορεύεται ακόμα και σε μη αμερικανικές εταιρίες να πουλούν εξαρτήματα τα οποία αναπτύχθηκαν με αμερικανικό εξοπλισμό ή λογισμικό, εκτός κι αν αυτές οι εταιρίες εξασφαλίσουν ειδική άδεια εξαίρεσης. Αυτό το νέο χτύπημα στην Huawei έρχεται μερικές μόνο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση πως και η ταϊβανέζικη TSMC δε θα παράγει επεξεργαστές για την κινεζική εταιρία, δημιουργώντας μία ζοφερή εικόνα για το μέλλον των Kirin επεξεργαστών. Για αυτό και ο ιδρυτής της εταιρίας, Richard Yu, ανακοίνωσε πως το Mate 40 θα είναι το τελευταίο μοντέλο με κορυφαίων επιδόσεων Kirin επεξεργαστή.

Έτσι, η Huawei έχει στραφεί στην κινεζική SMIC, η οποία όμως υπολείπεται δύο γενιές αρχιτεκτονικής από την TSMC, ενώ και ο Trump την έχει βάλει στο στόχαστρο, κάνοντας δυσκολότερο για την εταιρία να βρει τον εξοπλισμό που χρειάζεται για να παράγει chips για την Huawei. Εξοργισμένη η κινεζική κυβέρνηση χαρακτήρισε την απόφαση του Trump “κατάφωρη ηγεμονία” προσθέτοντας πως “αντιτίθεται εντόνως” σε τέτοιες ενέργειες.

Η Κίνα έχει τηρήσει μία σοβαρή στάση απέναντι στην απρόκλητη καταπίεση των ΗΠΑ στις κινεζικές εταιρίες. Εδώ και καιρό, οι ΗΠΑ έχουν γενικεύσει την έννοια της εθνικής ασφάλειας και χρησιμοποίησαν κρατική ισχύ για να επιβάλλουν περιορισμούς κάθε είδους σε κινεζικές εταιρίες. Αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ αποκαλύπτει το φύλλο συκιάς της οικονομίας της αγοράς και του δίκαιου ανταγωνισμού που οι ΗΠΑ πρεσβεύουν για τόσο καιρό. Αυτό δεν παραβιάζει απλά τους διεθνούς κανόνες εμπορίου, την παγκόσμια αλυσίδα της βιομηχανίας, την αλυσίδα προμηθευτών και την αλυσίδα αξιών, αλλά βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα και την εικόνα της ίδιας της Αμερικής. – Zhao Lijian, εκπρόσωπος Υπουργείο Εξωτερικών Κίνας

 

ΠΗΓΗ : unboxholics.com