Το Facebook ανάγκασε την Apple να κάνει την πρώτη υποχώρηση στο App Store

Το Facebook είναι η πρώτη εταιρία που κερδίζει μία μάχη ενάντια στην Apple όσον αφορά το App Store και την προμήθεια του 30%.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το Facebook κυκλοφόρησε ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο επέτρεπε σε μικρές επιχειρήσεις να διοργανώνουν online events επί πληρωμή. Για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις σε καιρό πανδημίας, το Facebook παραιτήθηκε από οποιαδήποτε προμήθεια μέχρι τον Αύγουστο του 2021 και κάλεσε την Apple να κάνει το ίδιο. Η Apple φυσικά αρνήθηκε λέγοντας πως πάντα αυτή ήταν η πολιτική της εταιρίας.

Η πίεση του Facebook και η εικόνα που δημιούργησε τοποθετώντας την Apple απέναντι στους ανθρώπους που μοχθούν, φαίνεται πως λειτούργησε και η Apple πλέον θα επιτρέψει την πληρωμή αυτών των online events μέσω του Facebook Pay, χωρίς να απαιτεί το 30%. Αυτό θα ισχύει για όλων των ειδών τις επιχειρήσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς, εκτός από τους Facebook Gaming δημιουργούς, επειδή όπως ισχυρίζεται η Apple το επιχειρηματικό τους μοντέλο δεν έχει πληγεί από την πανδημία.

Παρόλη την επιτυχία του, το Facebook δεν είναι ικανοποιημένο, θεωρώντας πως απλά η τρίμηνη παραχώρηση της Apple δεν είναι αρκετή.

Η Apple συμφώνησε να παρέχει μία σύντομη, τρίμηνη απαλλαγή μετά την οποία οι επιχειρήσεις που ήδη πασχίζουν θα πρέπει ξανά  να πληρώσουν τον πλήρη φόρο του 30% του App Store. – Joe Osborne, εκπρόσωπος Facebook

Το 2021 σίγουρα θα είναι μία χρονιά που θα καθορίσει πολλά στην tech βιομηχανία, καθώς όλες οι εταιρίες γνωρίζουν πως νικητής θα είναι αυτός που θα καταφέρει να κερδίσει το αίσθημα δικαίου του κοινού και όχι μόνο αυτός που θα κερδίσει στις δικαστικές αίθουσες.

ΠΗΓΗ : unboxholics.com