Samsung Galaxy A72: Θα έρθει με πενταπλό σύστημα κάμερας

Οι κατασκευαστές συνεχίζουν να αυξάνουν τους αισθητήρες στις κάμερες των smartphone, προσφέροντας περισσότερες επιλογές όμως macro, ultra-wide και ζουμ. Η Samsung φαίνεται έτοιμη να ανεβάσει τον πήχη ακόμα περισσότερο, παρουσιάζοντας την πρώτη της συσκευή με σύστημα κάμερας πέντε αισθητήρων.

Σύμφωνα με την κορεάτικη ιστοσελίδα The Elec η Samsung ετοιμάζει τις νέες προτάσεις της σειράς Galaxy A για το 2021. Μέσα σε αυτές αναμένεται να δούμε το Galaxy A72, το οποίο θα είναι ο διάδοχος του Galaxy A71 που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Το κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι το πενταπλό σύστημα κάμερας, με κύριο αισθητήρα 64MP12MP ultra-wide8MP τηλεφακό με 3x οπτικό ζουμ5MP για macro λήψεις και 5MP για portrait λήψεις. Επίσης, θα είναι η πρώτη συσκευή της σειράς A με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο που η Samsung διαλέγει να ενσωματώσει σύστημα κάμερας πέντε αισθητήρων σε mid-range συσκευή και όχι σε flagship, αλλά μη ξεχνάμε ότι η πρώτη συσκευή της εταιρείας με τετραπλό σύστημα κάμερας ήταν το Galaxy A9 του 2018. Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που θα δούμε πέντε αισθητήρες, καθώς η HMD Global είχε κυκλοφορήσει το Nokia 9 PureView με πέντε αισθητήρες, αν και με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.

πηγη : techblog.gr