Η Apple ξεπέρασε τα πετρέλαια της Σαουδικής Αραβίας και έγινε η πιο πολύτιμη εταιρία του κόσμου

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται πλέον η Apple καθώς κατέκτησε τον τίτλο πιο πολύτιμης εταιρίας του κόσμου βάσει χρηματιστηριακής αξίας, εκθρονίζοντας τον πετρελαϊκό κολοσσό της Σαουδικής Αραβίας, την Saudi Aramco.

Την Παρασκευή οι μετοχές της εταιρίας του Κουπερτίνο έκανα ράλι ανόδου στο 10.47% και έτσι η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ανέβηκε στα 1.84 τρισεκατομμύρια δολάρια, μια εξέλιξη εν μέσω της πανδημίας, που αν μη τι άλλο δείχνει την ισχύ της στην αγορά και όχι μόνο. 

Για την ιστορία, η αξία της Aramco βρισκόταν στα 1.76 τρισ. δολάρια την Πέμπτη 30/08 και η δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple αργά το βράδυ, εκτονώθηκαν με ένα ράλι της μετοχής της. 

Κόντρα στα προγνωστικά και την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει λόγω της πανδημίας του COVID-19, Apple αύξησε τα έσοδά της σχεδόν σε όλους τους τομείς και σε όλες τις περιοχές του κόσμου όπου έχει παρουσία. Η Morgan Stanley σε σημείωμά της αποκάλυψε ότι τα συνολικά της έσοδα ήταν υψηλότερα κατά 14% από αυτά που οι αναλυτές είχαν προβλέψει. 

Για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2020, η Apple ανακοίνωσε έσοδα της τάξης των $59.7 δισ. σημειώνοντας άνοδο κατά 11% σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας των δυνατών πωλήσεων σε iPad και Mac. 

ΠΗΓΗ : unboxholics.com