ΒΜW iX1: Η επόμενη ηλεκτρική άφιξη των Βαυαρών

Το επόμενο μοντέλο της BMW που θα πάρει το χρίσμα της ηλεκτροκίνησης θα είναι η νέα Χ1 η οποία αναμένεται στα τέλη του 2022.

Η βαυαρική φίρμα επιβεβαίωσε την προσθήκη ενός νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην γκάμα της, το οποίο θα πάρει την μορφή ενός ηλεκτροκίνητου alter ego του μικρότερου SUV της και θα υιοθετήσει τα διακριτικά iX1.

Αν και επί του παρόντος η BMW δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το νέο μοντέλο, παρά μόνο ότι βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη, το πιθανότερο είναι η iX1 να αποτελέσει μέρος της γκάμας της νέας γενιάς της Χ1 η οποία θα πρέπει να αναμένεται περί τα τέλη του 2022.

Τόσο η νέα γενιά της Χ1 όσο και η ηλεκτροκίνητη έκδοση αναμένεται να έχουν ως αφετηρία μια τροποποιημένη εκδοχή της εμπροσθοκίνητης αρχιτεκτονικής UKL στην οποία βασίζεται και η «σημερινή» Χ1.Εξάλλου, η συγκεκριμένη πλατφόρμα αξιοποιείται ήδη για το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Electric.

Φυσικά, σε σχέση με το ήδη γνωστό ηλεκτρικό ΜΙΝΙ προδιαγράφονται βελτιώσεις τόσο σε επίπεδο μοτέρ όσο και σε επίπεδο μπαταριών με την iX1 να προσφέρει σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την ισχύ όσο και τη διαθέσιμη αυτονομία.

Επίσης, εκτός από την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση και τις συμβατικές εκδόσεις diesel και βενζίνης, η νέα BMW X1 αναμένεται να περιλαμβάνει στην γκάμα της, τόσο plug-in υβριδικές όσο και ήπιες υβριδικές εκδόσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας της βαυαρικής φίρμας να περιορίσει το μέσο όρο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του στόλου της και με δεδομένη και τη δημοτικότητα του συγκεκριμένου μοντέλου.

ΠΗΓΗ : in.gr