Microsoft: Φέρνει το Auto HDR του Xbox σε 1000+ παιχνίδια των Windows PCs

Σπουδαία τα νέα για τους PC gamers. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις δοκιμές της λειτουργίας Auto HDR για το λειτουργικό σύστημα Windows 10, χάριν στο οποίο θα προσφέρει υποστήριξη για HDR γραφικά σε περισσότερα από 1000 παιχνίδια, όπως περίπου το κάνει στα Xbox Series X/S. Οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να ενεργοποιήσουν το Auto HDR για παιχνίδια συμβατά με DirectX 11/12, αρκεί να έχουν στη διάθεση τους και συμβατό HDR monitor

 

Σύμφωνα με τη Hannah Fisher, program manager του τμήματος DirectX της Microsoft,

Αν και ορισμένα game studios προσφέρουν HDR γραφικά στα PC games αναπτύσσοντας τα εξαρχής με αυτό το σκεπτικό, η λειτουργία Auto HDR θα δώσει την ίδια δυνατότητα και στα SDR-only games που είναι συμβατά με DirectX 11/12. Η μετάβαση αυτή θα γίνεται απρόσκοπτα για να απολαμβάνετε μια μοναδική νέα εμπειρία gaming που θα εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες της HDR οθόνης σας.

Η δοκιμή του Auto HDR έχει ξεκινήσει ήδη για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Windows Insiders (έκδοση Windows 10 build 21337), αλλά μέχρι το τελικό γενικότερο λανσάρισμα θα γίνουν αρκετές διορθώσεις και βελτιστοποιήσεις.

 

ΠΗΓΗ: techgear.gr