Huawei: Φήμες ότι εξετάζει την πώληση των σειρών Mate και P

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Huawei προχωρούσε στην πώληση της θυγατρικής Honor προκειμένου να συνεχίσει η τελευταία τον δρόμο της στην αγορά των smartphones (και όχι μόνο) χωρίς να επηρεάζεται από τους περιορισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης. Εκείνη την περίοδο είχε γίνει σαφές ότι η Huawei θα αποχωρούσε από πολλές κατηγορίες smartphones, αλλά θα κρατούσε τις flagship σειρές Mate και P κάτω από την ομπρέλα της και θα συνεχίσει κανονικά την ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος HarmonyOS.

Παρόλα αυτά, το Reuters δημοσίευσε μια νέα αναφορά που κάνει λόγο για ενδεχόμενη πώληση των σειρών Mate και P σε μια κοινοπραξία που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Shanghai. Το πρακτορείο επικαλείται τις μαρτυρίες δύο ατόμων “εκ των έσω”, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν φυσικά την ανωνυμία τους.

Σύμφωνα με αυτούς, η συζήτηση για την πώληση των κορυφαίων σειρών της Huawei έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί διότι η εταιρεία εξακολουθεί να αναζητά προμηθευτές που θα τη βοηθήσουν να αντικαταστήσει αυτούς που έχασε (π.χ. στον τομέα των επεξεργαστών) έτσι ώστε να συνεχίσει να κατασκευάζει smartphones. Οι ίδιοι, πάντως, τονίζουν ότι η Huawei δεν πιστεύει πως θα αλλάξει η στάση των ΗΠΑ απέναντι της παρά την αλλαγή του Προέδρου και γι’ αυτό ίσως προχωρήσει σε πώληση των flagship σειρών.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της Huawei διέψευσε το συγκεκριμένο σενάριο, αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει συνήθως και φωτιά.

ΠΗΓΗ: techgear.gr