Το Twitter επιλέγει την Γκάνα για τα νέα του γραφεία

Στην Αφρική θα στήσει τα νέα του γραφεία το Twitter και συγκεκριμένα στην Γκάνα. To Twitter επέλεξε τη συγκεκριμένη χώρα της Δυτικής Αφρικής επειδή μοιράζεται κοινές αξίες με αυτήν, όπως “η ελευθερία του λόγου, η ελευθερία online και το ανοιχτό internet”. Την επιλογή βέβαια βοηθά και το γεγονός πως η Γκάνα ανήκει στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου μεταξύ αφρικανικών κρατών.

Ο Πρόεδρος της Γκάνα, Nana Akufo-Addo, δήλωσε πως αυτή είναι μία όμορφη συνεργασία και κρίσιμη για την ανάπτυξη της τεχνολογίας στην Γκάνα.

Οι παραδοσιακές δυνάμεις στην επένδυση εταιριών τεχνολογίας στην Αφρική είναι η Αίγυπτος, η Νιγηρία, η Νότια Αφρική και η Κένυα, οπότε η επιλογή της Γκάνα ήταν έκπληξη για αρκετούς. Αλλά και οι υπόλοιπες χώρες υποστηρίζουν την επιλογή της Γκάνα για το νέο HQ του Twitter, καθώς είναι μία νίκη για ολόκληρη την ήπειρο.

Η Γκάνα βλέπει αυτές τις εξελίξεις ως ευκαιρία για τεχνολογική ανάπτυξη και αύξηση των θέσεων εργασίας, ενώ ένα πρώην στέλεχος του Twitter, ο Bruce Daisley, θεωρεί πως η Γκάνα θα γίνει η νέα εστία καινοτομίας

Νομίζω πως είναι μία πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης στην Αφρική. Ο Jack (Dorsey) πραγματικά εμπνεύστηκε από το πνεύμα εφεύρεσης και το πνεύμα της επιχειρηματικής εφευρετικότητας. Νομίζω πως αυτή η κίνηση είναι ένα μικρό βήμα που το αντικατοπτρίζει αυτό.

ΠΗΓΗ: unboxholics.gr