COSMOTE: «Tο πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» για όγδοη συνεχόμενη φορά, σύμφωνα με την Ookla

Το βραβείο για «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα», απέσπασε και πάλι το δίκτυο COSMOTE κινητής στα Speedtest AwardsTM της Ookla®, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις broadband και mobile internet.

Η COSMOTE, που έφερε πρώτη στην Ελλάδα το 5G, το Internet του μέλλοντος, βραβεύτηκε για όγδοη συνεχόμενη φορά από την Ookla® πετυχαίνοντας σκορ ταχύτητας (Speed ScoreTM) 51.39, (2ος: 28.49 και 3ος: 25.62) και οι ταχύτητες download μετρήθηκαν κατά 64% υψηλότερες από εκείνες του δεύτερου παρόχου και 83% υψηλότερες από του τρίτου.

«Είμαστε υπερήφανοι που και για το 2020, το δίκτυο COSMOTE αναδείχθηκε από την Ookla® ως “το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα”. Δεν σταματάμε εδώ. Έχοντας φέρει πρώτοι το 5G στην ελληνική αγορά, θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής της χώρας για να απολαμβάνουν οι συνδρομητές μας κορυφαία εμπειρία συνδεσιμότητας και mobile Internet στη νέα ψηφιακή εποχή. Θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους μας, που με τη δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια, διατηρούν στην κορυφή το δίκτυο COSMOTE, μένοντας πιστοί στο όραμά μας για έναν κόσμο καλύτερο για όλους με την αξιοποίηση της τεχνολογίας», δήλωσε σχετικά ο Executive Director Network Development & Operations Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης.

Το βραβείο «Greece’s Fastest Mobile Network 2020» βασίστηκε σε περίπου 460.000 μετρήσεις που έγιναν από τους ίδιους τους χρήστες κινητών δικτύων, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Τα tests έγιναν μέσω της εφαρμογής Speedtest® σε πραγματικές συνθήκες, σε ολόκληρη τη χώρα, στα δίκτυα όλων των παρόχων κινητής, μέσω συσκευών iOS και Android. Με περισσότερους από 13.500 servers παγκοσμίως, εκατομμύρια τεστ πραγματοποιούνται καθημερινά από χρήστες της Ookla®, με το σύνολό τους να έχει ξεπεράσει τα 33 δισεκατομμύρια, από το 2006. Περισσότερες πληροφορίες για τα «Speedtest Awards» στο www.speedtest.net/awards.

Συνεχής αναβάθμιση του δικτύου και ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες για το COSMOTE 5G

Η COSMOTE, θέλοντας να παρέχει στους συνδρομητές της κορυφαία εμπειρία συνδεσιμότητας και mobile Internet, εξελίσσει συνεχώς το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής της χώρας. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει αυξήσει τη χωρητικότητα του δικτύου κινητής κατά 77%, γεγονός που έχει επιτρέψει τον τετραπλασιασμό της κίνησης mobile data, χωρίς να επηρεάζεται η εμπειρία που απολαμβάνουν οι χρήστες.

Καινοτομώντας για μία ακόμη φορά, η COSMOTE έφερε πρώτη στην Ελλάδα το 5G σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις της χώρας, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1Gbps. Tο COSMOTE 5G θα επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες περιοχές της ελληνικής επικράτειας και η πληθυσμιακή κάλυψη αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος της χρονιάς. Η πλήρης ανάπτυξη των δυνατοτήτων του δικτύου COSMOTE 5G θα γίνει με την ενσωμάτωση του νέου φάσματος συχνοτήτων που μόλις απέκτησε η COSMOTE, μέσω της δημοπρασίας που διενήργησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Το 5G, μία από τις ταχύτερες και πιο αξιόπιστες τεχνολογίες που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα, θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, με δυνατότητα εφαρμογής σε διάφορους τομείς όπως η βιομηχανία, η υγεία, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, οι «έξυπνες» πόλεις, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία κ.ά. Περισσότερες πληροφορίες στο www.cosmote.gr/5g .

ΠΗΓΗ: cnn.gr