Η Microsoft μπαίνει στον χώρο της αυτόνομης οδήγησης μέσω της Cruise

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας επιχειρούν να εισέλθουν στον χώρο της αυτόνομης οδήγησης και γι’ αυτό δεν προκαλεί έκπληξη η ανακοίνωση της Microsoft για τη συνεργασία της με την Cruise.

Η τελευταία αποτελεί θυγατρική της General Motors και εξειδικεύεται στα αυτόνομα - αυτοοδηγούμενα οχήματα, και πλέον φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί την πλατφόρμα Microsoft Azure προκειμένου να στηρίξει τα συστήματα της για να προχωρήσει σε εμπορική διάθεση των αυτόνομων οχημάτων της μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Το cloud computing αναμένεται ότι θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο για να υπάρχει έλεγχος και δυνατότητα επικοινωνίας των αυτόνομων οχημάτων που θα κινούνται μελλοντικά στους δρόμους, έτσι ώστε να ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους για να είναι αποδοτικότερη και πιο ασφαλής η κίνηση τους. Η Microsoft θα παρέχει αυτή τη λύση μέσω του Azure, ενώ ταυτόχρονα επενδύει ένα ποσό της τάξεως των $2 δισ. στην Cruise.

Σύμφωνα με την πρόεδρο και CEO της General Motors, κ. Mary Barra,

Η Microsoft είναι μια σπουδαία προσθήκη στην ομάδα μας, καθώς κινούμαστε προς ένα μέλλον όπου θα εκμηδενιστούν τα ατυχήματα και οι εκπομπές άνθρακα. Η Microsoft θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε σημαντικά την εμπορική χρήση των ηλεκτρικών αυτόνομων οχημάτων της Cruise, να επωφεληθούμε γενικότερα από το cloud computing στο λανσάρισμα 30 νέων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως έως το 2025 και στη δημιουργία νέων υπηρεσιών και επιχειρήσεων.
ΠΗΓΗ : techgear.gr