Η Huawei στην αντεπίθεση: Τις αποδείξεις περιμένουμε!

Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέδωσε στην Huawei σοβαρές κατηγορίες, συμπεριλαμβανόμενων της παρεμπόδισης δικαιοσύνης, της κλοπής εμπορικών μυστικών και της παρεμπόδισης δικαιοσύνης. Η Huawei από την μεριά της επιμένει ότι είναι αθώα τόσο ως προς αυτές τις κατηγορίες, όσο και για τις κατηγορίες περί κατασκοπείας.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής κυβερνοασφάλειας της Huawei John Suffolk αναφέρει χαρακτηριστικά: Μην τις κρύβετε, μην είστε ντροπαλοί. Δημοσιεύστε τις αποδείξεις, αφήστε τον κόσμο να τις δει.

Ο Suffolk συγκεκριμένα αναφέρεται σε αποδείξεις όσον αφορά τις κατηγορίες περί backdoors στα δίκτυα επικοινωνιών, όπως και στις κατηγορίες περί κλοπής εμπορικών μυστικών για την ενίσχυση του δικού της brand.  Μάλιστα επισημαίνει, ότι αν οι ισχυρισμοί ευασταθούν, οι ανταγωνιστές θα σημείωναν άνοδο με εκρηκτικούς ρυθμούς. Άρα ποια εμπορικά μυστικά εννοούν ακριβώς οι ΗΠΑ;

Μην περιμένετε απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα. Οι ΗΠΑ συνηθίζουν να το κάνουν συχνά, να εξαπολύουν κατηγορίες χωρίς να ευσταθούν ή να επικαλούνται εκείνο το γνωστό … national security. Πριν από το ban, το τμήμα φορητών συσκευών βρισκόταν στο μονοπάτι να ξεπεράσει και την Samsung και να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συσκευών παγκοσμίως.

Πηγή: techmaniacs.gr