Φήμη: Η Sony δυσκολεύεται να ρίξει το κόστος κατασκευής του PlayStation 5 κάτω από $450

Πριν λίγο καιρό σας είχαμε ενημερώσει πως η Sony δεν έχει αποφασίσει ακόμη την τιμή του PlayStation 5.

Τώρα, το πασίγνωστο δημοσιογραφικό μέσο Bloomberg έρχεται να ρίξει φως στο τι ακριβώς συμβαίνει με την κατασκευή της κονσόλας, αποκαλύπτοντας νέες πληροφορίες για την τιμή της.

Συγκεκριμένα, το Bloomberg επικαλείται ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα εντός της εταιρίας. Οι πηγές αυτές μεταφέρουν πως μερικά δυσεύρετα εξαρτήματα έχουν αυξήσει το κατασκευαστικό κόστος του PlayStation 5, το οποίο πλέον ανέρχεται σε περίπου $450 για κάθε κονσόλα. Αυτό δυσκολεύει τη Sony να πάρει την τελική απόφαση για την τιμή.

Συνήθως η Sony οριστικοποιεί την τιμή των κονσολών της τον Φεβρουάριο και στη συνέχεια ξεκινά την μαζική παραγωγή την άνοιξη. Με το PS5 η Sony ακολουθεί μια ‘wait-and-see’ προσέγγιση, περιμένοντας να δει πρώτα πως θα κινηθούν οι ανταγωνιστές της και μετά να πάρει την τελική απόφαση.

Το PS4 κυκλοφόρησε το 2013 με τιμή λιανικής που άγγιζε τα $399. Σύμφωνα με την τότε εκτίμηση του IHS Markit, το κόστος κατασκευής έφτανε τα $381. Αν το κόστος κατασκευής του PlayStation 5 ανέρχεται τώρα στα $450 και η Sony ακολουθήσει ξανά αντίστοιχη πολιτική, αυτό σημαίνει πως η τιμή της κονσόλας θα ανέρχεται τουλάχιστον σε $470. Μια τέτοια τιμή κοντά στα $500, ίσως θεωρηθεί ακριβή για πολλούς καταναλωτές, την ώρα που οι δύο τελευταίες κονσόλες της Sony, το PS4 και το PS4 Pro, ήρθαν στην αγορά με τιμή $399.99.

Πηγή: unboxholics.gr