ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της ADAPTIT το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά της για το 2024 παρουσίασε η διοίκηση της ADAPTIT, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πλέον εξωστρεφείς εταιρείες της ελληνικής αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της ADAPTIT, ο κύκλος εργασιών για το 2023 θα ανέλθει στα 35 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 17% σε σχέση με το 2022, ενώ η συνολική αύξηση κύκλου εργασιών την τελευταία πενταετία ανέρχεται σε 350% . Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εκτιμάται πως θα κινηθούν σε επίπεδα άνω των 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι 3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

«Η στρατηγική μας για τα επόμενα χρόνια θα παραμείνει σταθερή. Θα βασιστούμε στο πραγματικά αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό μας, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι και σκοπεύουμε να ενισχύσουμε. Θα βασιστούμε στις αξίες μας, όπου με ευθύνη, ακεραιότητα, ηθική και ειλικρίνεια θα φροντίσουμε να φέρουμε καινοτομία και υπεραξία σε πελάτες και συνεργάτες. Έχουμε κτίσει ισχυρές βάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για την  περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας. Φιλοδοξούμε να συμμετέχουμε ενεργά και με θετικό πρόσημο στα έργα ψηφιοποίησης του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Τέλος, έχουμε σχεδιάσει νέες επενδύσεις, που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας», δήλωσε ο Αθανάσιος Τζαφέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ADAPTIT.

Στο πελατολόγιο της ADAPTIT περιλαμβάνονται οργανισμοί όπως η BUYIN, η κοινή εταιρεία των Deutsche Telekom & Orange Group για την προμήθεια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού βελτιστοποίησης ραδιοκάλυψης 4G/5G, η Κυπριακή Δημοκρατία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ταυτόχρονα, η ελληνική εταιρεία έχει συμμετάσχει σε έργα όπως η ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένου Συστήματος API, για τη διενέργεια του προελέγχου επιβατών που ταξιδεύουν από αεροδρόμια χωρών εκτός Σένγκεν για λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας και εκείνο για την ασφάλεια των δομών φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών.

Η σημαντική διεύρυνση του πελατολογίου της ADAPTIT αναμένεται να συνεισφέρει στη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και το νέο έτος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο κύκλος εργασιών για το 2024 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ. Για την τρέχουσα χρήση, τα έσοδα από τις συμμετοχές σε έργα μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ ενώ η πρόβλεψη για το επόμενο έτος είναι αυτά να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ .

Επιπλέον, για το 2024 το επενδυτικό πλάνο του ομίλου ADAPTIT ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη υποδομών κρίσιμης σημασίας, την ενίσχυση των συνεργασιών και την περαιτέρω επέκταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.

Οι πυλώνες ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνουν τη δραστηριοποίηση σε τομείς αιχμής, όπως είναι η κυβερνοασφάλεια για τη Βιομηχανία, οι λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality – AR) για τους Service Providers, τη Βιομηχανία και τα Logistics, οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που αξιοποιούν τις δυνατότητες των drones, αλλά η επέκταση του Data Center, καθώς  και η επένδυση σε νέες υποδομές. Επιπλέον, ο όμιλος εταιρειών ADAPTIT συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών FTTH.

«Το 2023 ήταν μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις για εμάς, με υπευθυνότητα και συνέπεια όμως κατορθώσαμε να παραδώσουμε με μεγάλη επιτυχία τα ιδιαιτέρως σημαντικά και απαιτητικά έργα που είχαμε αναλάβει. Προσδοκούμε ότι το 2024 θα συνεχίσουμε την πορεία μας με την ίδια επιτυχία, ανταποκρινόμενοι σε ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις», επεσήμανε ο Βασίλης Καραβασίλης, Γενικός Διευθυντής του ομίλου ADAPTIT.

Ο όμιλος έχει ήδη αυτόνομη παρουσία στη Βουλγαρία και τη Γερμανία, μέσω των ADAPTIT Bulgaria και ADAPTIT GmbH αντίστοιχα, ενώ δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας αναλάβει σημαντικά έργα. Σε συνεργασία με την Helios Telecom έχει δημιουργήσει την Helios Technologies Europe, προσφέροντας στην ευρωπαϊκή αγορά μία ευρεία γκάμα προϊόντων και λύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας των ασύρματων τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Στα άμεσα πλάνα περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των στρατηγικών συνεργασιών. Αυτή τη στιγμή ο όμιλος ADAPTIT συνεργάζεται με γνωστούς οίκους, όπως είναι η TeamViewer, η Netscout – Arbor, η ΙΒΜ, η Opengear, η Nozomi Networks, η ADVA και η Spirent.

Η ADAPTIT είναι ένας όμιλος εταιρειών, που αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων ψηφιακών τεχνολογιών σε μεγάλες εταιρείες από τους χώρους των τηλεπικοινωνιών, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, της ενέργειας, του δημοσίου τομέα, των μεταφορών και του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Ο όμιλος προσφέρει λύσεις για τομείς όπως είναι ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, η ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών, οι «έξυπνες» πόλεις, οι μεταφορές, η κυβερνοασφάλεια κ.ά.

Η ADAPTIT απασχολεί περίπου 170 εργαζόμενους, έχοντας ενισχύσει την ομάδα της με 50 άτομα κατά τη διάρκεια του 2023, ενώ ο αριθμός προσλήψεων που έχει προγραμματιστεί και για το 2024 είναι 50 άτομα.