Apple, Amazon: Γερουσιαστής μιλά για τις εργασιακές συνθήκες στην Κίνα

Ο Γερουσιαστής Marco Rubio των Ρεπουμπλικάνων, θεωρεί ότι η Apple, η Amazon και άλλες εταιρείες κάνουν τα… στραβά μάτια στις κινεζικές πρακτικές. Οι μεγάλες εταιρείες θεωρείται ότι αφήνουν την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων να συμβαίνει στα κινέζικα παραρτήματά τους.

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής κατηγορεί τις εταιρείες Amazon, Apple, Nike και άλλες ότι δεν κάνουν καμία παρέμβαση στους εργασιακούς τους χώρους στην Κίνα, σε σημεία όπου συμβαίνουν πολλές παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας, ενώ έκανε λόγο και για το ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί ακόμα και περιστατικά εξαναγκασμού σε εργασία, χωρίς οι μεγάλες εταιρείες να κάνουν κάτι για να το αποτρέψουν αυτό.

Η αμερικανική Κυβέρνηση έχει αναφερθεί αρκετές φορές στις παραβιάσεις θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εκτιμά ότι συμβαίνουν σε κινέζικο έδαφος, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου καταφέρεται ανοιχτά σε καταγγελίες για τις παραβλέψεις κολοσσών του παγκόσμιου οικονομικού στερεώματος.

Είναι ενδιαφέρον να δούμε τις απαντήσεις των εταιρειών σε αυτές τις σοβαρές αιτιάσεις.

ΠΗΓΗ: techblog.gr