Apple Maps: Νέο feature Αναφοράς Ατυχημάτων

Η εφαρμογή Apple Maps λαμβάνει επιτέλους τη δυνατότητα της αναφοράς ατυχημάτων. Η δυνατότητα ανακαλύφθηκε στην έκδοση iOS 14.5 beta και θα σας επιτρέψει να αναφέρετε ατύχημα, κίνδυνο ή παγίδα ταχύτητας στο δρόμο.

Ουσιαστικά, τα δεδομένα για τα ατυχήματα θα συλλέγονται με crowdsourcing τρόπο. Το Crowdsourcing είναι μία μορφή ομαδικής διαδικτυακής δραστηριότητας στην οποία μία εταιρεία αναθέτει σε τρίτους να αναλάβουν μια εργασία.

Η ίδια περιζήτητη δυνατότητα ήταν διαθέσιμη για το Google Maps και υπήρξε βασικό στοιχείο του Waze, αλλά το Apple Maps, τουλάχιστον, προσθέτει και ένα νέο στοιχείο – αναφορές hands-free. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri για να αναφέρετε κάτι εν κινήσει. Για παράδειγμα λέγοντας ” Hey, Siri, there’s a crash up ahead”.

Αυτή είναι μόνο μία από τις δυνατότητες που γίνονται μέρος του iOS 14.5. Το νέο update θα σας επιτρέψει επίσης να ορίσετε third party εφαρμογές μουσικής ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής για το Siri, τη δυνατότητα να παρακάμψετε το FaceID ενώ φοράτε μάσκα και έχετε Apple Watch, και τέλος, φέρνει υποστήριξη διπλής SIM 5G.

ΠΗΓΗ: techblog.gr