Minecraft Earth: Οριστικό κλείσιμο στις 30 Ιουνίου 2021

Η Microsoft επιχείρησε να δοκιμάσει την τύχη της στον χώρο των mobile AR games εκμεταλλευόμενη τη δημοφιλία του Minecraft, αλλά αποδεικνύεται ότι κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία ακόμη και όταν έχει στα χέρια του ένα “σιγουράκι”.

Το Minecraft Earth ανακοινώθηκε επίσημα το Μάιο του 2019 και άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ως ένα AR game για smartphones που επιτρέπει στους χρήστες να φτιάχνουν τις δημιουργίες τους με καμβά τον πραγματικό κόσμο, να τις μοιράζονται με άλλους χρήστες και να παίζουν διάφορες αποστολές είτε μόνοι τους, είτε με παρέα.

Η ιδέα έμοιαζε τρομερά ενδιαφέρουσα και πολλοί περίμεναν ότι θα σημείωνε ανάλογη επιτυχία με το Pokémon Go, παρόλα αυτά, το project είναι μάλλον αρκετά περίπλοκο και το κοινό δεν το αγκάλιασε. Η Microsoft δεν είναι διατεθειμένη να περιμένει μήπως γυρίσει ως διά μαγείας η κατάσταση, γι’ αυτό ανακοινώνει ότι θα κλείσει οριστικά το Minecraft Earth στις 30 Ιουνίου 2021.

Μέχρι τότε, οι gamers θα μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν και μάλιστα έχουν αφαιρεθεί όλες οι in-app συναλλαγές, μειώθηκαν δραματικά οι χρόνοι για τις κατασκευές και γενικότερα απλοποίηθηκαν όλες οι διαδικασίες. Όταν φτάσουμε στην καταληκτική ημερομηνία τα εναπομείναντα rubies των παικτών θα μετατραπούν σε Minecoins που μπορείς να ξοδέψεις στις εκδόσεις του Minecraft για PC και κονσόλες.

ΠΗΓΗ: techgear.gr