Smartphone της Samsung με έξι κάμερες που αλλάζουν κλίση

Έχω δει πολλές τρελές πατέντες για smartphones και συνήθως σκέφτομαι ότι οι εταιρείες προσπαθούν να καινοτομήσουν και δοκιμάζουν τα πάντα. Ωστόσο, η νέα πατέντα της Samsung απέχει πολύ από την πραγματικότητα και ανήκει μόνο στο σύμπαν των concept smartphones.

Η Samsung σχεδίασε ένα smartphone με έξι κάμερες σε ορθογώνιο module, που είναι τοποθετημένο στο κέντρο της πλάτης, ευτυχώς στην κορυφή. Στην πατέντα υπάρχουν τρεις διαφορετικές συνθέσεις, αλλά το κύριο νόημα είναι ένα, οι περισσότερες από τις κάμερες είναι ευρυγώνιες και μπορούν να αλλάζουν κλίση.

Στη βασική σύνθεση, υπάρχουν 5 ευρυγώνιες και ένας τηλεφακός. Οι ευρυγώνιες έχουν 28mm εστιακό μήκος και υπό κανονικές συνθήκες κοιτάξουν προς τα “εμπρός”, όπως οι κάμερες σε όλα τα smartphones. Όταν όμως ενεργοποιηθεί το “active mode” οι κάμερες αλλάζουν κλίση, προς την οριζόντια ή την κάθετη κατεύθυνση.

Η κίνηση των καμερών επιτρέπει στους φακούς να έχουν μεγαλύτερο εστιακό μήκος, ακόμα και να καταγράφουν πανοραμικές λήψεις χωρίς να κουνάς το smartphone. Επίσης, η Samsung λέει ότι αυτές οι κάμερες μπορούν να θολώσουν το φόντο σε πανοραμικές φωτογραφίες, με το “pano-bokeh effect”.

Εκτός από το γεγονός ότι αυτό το module πιάνει πολύ χώρο στο εσωτερικό και το εξωτερικό του smartphone, είναι αδύνατο να μπει στη μαζική παραγωγή γιατί το κόστος είναι υπερβολικό. Άρα, δεν προβλέπεται να δούμε σύντομα ένα τέτοιο τηλέφωνο από τη Samsung.

Πηγή : techmaniacs.gr