Το Twitter αφαιρεί σχεδόν 200.000 bot λογαριασμούς από Κίνα, Ρωσία και Τουρκία

Το Twitter αποκάλυψε τα τελευταία νούμερα από τη μάχη του ενάντια σε κακόβουλους λογαριασμούς, δηλαδή λογαριασμούς προπαγάνδας, διασποράς ψευδών ειδήσεων και bots που υποστηρίζονται από κράτη.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσε 23.750 λογαριασμούς από Κίνα και περίπου 150.000 ακόμα λογαριασμούς που λειτουργούσαν ως ενισχυτές, με λίγους ή και καθόλου ακολούθους, αλλά που είχαν σχεδιαστεί στρατηγικά για να ενισχύσουν τεχνητά τις μετρήσεις και τα αποτελέσματα των αρχικών λογαριασμών.

Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 1.152 λογαριασμοί στη Ρωσία που προωθούσαν περιεχόμενο που υποστήριζε την κυβέρνηση και επιτίθενται στους πολιτικούς αντιπάλους. Ίδιο σκηνικό και στην Τουρκία όπου αφαιρέθηκαν 7.340 λογαριασμοί που υποστήριζαν τον Πρόεδρο Ερντογάν.

Το Twitter αναγνωρίζει πως το πρόβλημα με τα fake accounts που προωθούν πολιτικές απόψεις και επιτίθενται σε πολιτικούς αντιπάλους είναι υπαρκτό και ο στόχος του είναι να αφαιρέσει τους κακόβουλους λογαριασμούς για να αυξήσει την εμπιστοσύνη και την κατανόηση του κοινού σε κρίσιμα ζητήματα.

Πηγή : unboxholics.com