YouTube: Πώς να μπλοκάρεις τις διαφημίσεις με κόλπο στο URL

Οι διαφημίσεις του YouTube είναι μία από τις βασικότερες πηγές εσόδων της πλατφόρμας και των δημιουργών, οι οποίοι δημοσιεύουν περιεχόμενο σε αυτή. Ωστόσο, μερικοί δημιουργοί το παρακάνουν προσθέτοντας υπερβολικά πολλές διαφημίσεις στα βίντεο τους.

Πριν προχωρήσουμε, πρέπει να αναφέρουμε ότι αν πραγματικά σας αρέσει το περιεχόμενο κάποιου δημιουργού, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην μπλοκάρετε τις διαφημίσεις με οποιονδήποτε τρόπο. Επιπλέον, προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια το να κάνετε κλικ στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στα βίντεο του.

Μπλοκάρισμα διαφημίσεων με ένα μικρό κόλπο

Ο χρήστης του Reddit unicorn4sale ανακάλυψε έναν τρόπο για να μπλοκάρεις τις διαφημίσεις του YouTube χωρίς τη χρήση πρόσθετων ή ειδικών εργαλείων και ρυθμίσεων. Συγκεκριμένα, η μέθοδος του απαιτεί απλά να παρέμβεις στο URL του βίντεο.

Εάν δεν θες να βλέπεις διαφημίσεις, μπορείς απλά να προσθέσεις μεταξύ του “youtube.com” και του πρώτου “/” μία τελεία. Δηλαδή, αν το URL του βίντεο είναι “youtube.com/watch?v=ΚΩΔΙΚΟΣ” προσθέτεις την τελεία και το κάνεις έτσι “youtube.com./watch?v=ΚΩΔΙΚΟΣ”.

Μόλις κάνεις τη συγκεκριμένη αλλαγή, η σελίδα του YouTube κάνει ανανέωση, σε αποσυνδέει από τον λογαριασμό σου, προσωρινά, και δεν εμφανίζει πλέον καμία απολύτως διαφήμιση.

Και πάλι θα τονίσουμε ότι οι διαφημίσεις είναι σημαντική πηγή εσόδων ακόμα και για τους Έλληνες δημιουργούς. Ειδικά για τα μικρά κανάλια που στην αρχή δεν έχουν χορηγούς ή άλλες πηγές εσόδων. Οπότε, σκεφτείτε το διπλά πριν χρησιμοποιήσετε την παραπάνω μέθοδο.

Πηγή : techblog.gr