Τζωρτζακάκης: 5G στην Ελλάδα ακόμη και πριν τα μέσα του 2021

Η ανάπτυξη των δικτύων 5G αποτελεί ξεκάθαρη προτεραιότητα της κυβέρνησης και για αυτόν τον λόγο η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες της ΕΕ που δεν προχώρησαν σε αναβολή των διαγωνισμών για τις συχνότητες λόγω της πανδημίας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αντώνης Τζωρτζακάκης στο Φόρουμ των Δελφών. 

Ο ίδιος αφού τόνισε ότι είναι κρίσιμης σημασίας η ταχεία ανάπτυξη των δικτύων και η δημιουργία ενός οικοσυστήματος 5G, εκτίμησε ότι τα πρώτα 5G δίκτυα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν εμπορικά στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2021. 

"Το κράτος έχει ξεκάθαρες προοπτικές για τις υποδομές του 5G. Παραμένουμε πιστοί στα χρονοδιαγράμματα για την δημοπράτηση των συχνοτήτων στο τέλος του 2020… Υπήρξαν χώρες που καθυστέρησαν τις δημοπρασίες του 5G εξαιτίας του κορονοϊού, εμείς ενημερώσαμε την ΕΕ ότι θα προχωρήσουμε με τα χρονοδιαγράμματα, και θα κάνουμε το παν για να φτάσουμε τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ήδη δημοπρατήσει το φάσμα”, τόνισε ο κ. Τζωρτζακάκης.

O γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών στάθηκε και στο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα που έχουν στην οικονομία τα δίκτυα νέας γενιάς, καθώς γύρω από το 5G μπορεί να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο οικοσύστημα, αποτελούμενο κυρίως από μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Πηγή : capital.gr