Τεχνολογία και ψηφιακή εφαρμογή

Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί πως θα είναι η τεχνολογία μετά από πολλά χρόνια με όλες τις τεχνολογικές αρετές που ζούμε σήμερα.

Πηγή : Χριστίνα Κασιδιαράκη / TomorrowNews.gr

Μας  διευρύνει τους ορίζοντες, μας έχει απλουστεύσει την ζωή...αρκει φυσικά να είμαστε προσεκτικοί γιατί όλα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους....ειδικά και στις ψηφιακές εφαρμογές!

Φανταστείτε ένα μέλλον όπου η βοήθεια θα έχει εναρμονιστεί με τα ΄΄ρομποτ΄΄ και τις ψηφιακές λειτουργίες.....και αν  αυτά αποκτήσουν την δική τους τεχνική νοημοσύνη και λειτουργήσει εις βάρος μας? Οι επιστημονικες ταινίες φαντασίας που βλέπουμε δεν έχουν φτιαχτεί έτσι απλά, είναι οι ανησυχίες οι φοβίες τα ερωτηματικά και πολλά άλλα που υπάρχουν στο μυαλό και την συνείδηση των ανθρώπων.....Είμαστε ομως υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε γιατί κάποια στιγμή η γη ίσως πάψει να μας ΄΄αντέχει΄΄ και εμείς θα πρέπει να έχουμε βρει λύσεις με το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα..αρκεί να μην γυρίσουν όλα αυτά μπούμερανγκ....όπως: κάνοντας κατάχρηση εξουσίας, χρησιμοποιώντας όλα αυτά για ατομικό συμφέρον και όχι για το γενικό καλό....

Ο κόσμος είναι σκληρός η απληστία μεγάλη, γι αυτό θα πρέπει να προσέχουν οι ευφυείς του τομέα αυτού που θα μας ΄΄εκτοξεύσουν΄΄ σε άλλη γη και άλλα μέρη! Θέλουμε ένα κόσμο όπου θα πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και την σύνεση όπως λέμε ή θα δούμε κακοπροαίρετη παρέμβαση από τους ΄΄σωτήρες΄΄ και όλα αυτά θα μας καταστρέψουν?

Είναι καιρός να αναλογιστεί ο άνθρωπος ποιο θα είναι το μέλλον του εκμεταλευόμενος την τεχνολογία υπέρ του και όχι κατά! 

Καλές όλες αυτές οι αρετές που προκύπτουν όσο προχωράει η επιστήμη, βελτίωση του συστήματος υγείας, αύξηση του ορίου ηλικίας και διαβίωσης, βάσεις δεδομένων να χωράνε σε ένα μικρό τσεπάκι μας, συνύπαρξη του εικονικού και του πραγματικού κόσμου και πολλά άλλα που κάνουν το μικρό μου μυαλουδάκι να φαντασιώνεται πράγματα και να φοβάται ταυτόχρονα...Πως θα είναι η ζωή μας και η Γη μετά από πολλά χρόνια? Αν και το μέλλον του κόσμου μας φαντάζει ποιο πολύ σκοτεινό παρά φωτεινό για αυτό και θέλω να ελπίζω στην τεχνολογία για την διατήρηση του ανθρώπου στη ζωή παρά τα ατελείωτα περιβαντολογικά προβλήματα. Παρ΄όλα αυτά όμως έχουμε και τους εξωτερικούς παράγοντες αστεροειδείς κομήτες...αυτούς θα μπορέσουμε να τους σταματήσουμε? Ας ελπίσουμε ότι και σε αυτό το πρόβλημα θα ΄΄μιλήσει΄΄ η τεχνολογική ανάπτυξη! Βασικά δεν θα ξέρει κανείς από που να φυλαχτεί και θα πρέπει να έχουμε όλοι τα μάτια μας όχι 14 αλλά 1014!

Ωστόσω ο προβληματισμός είναι ένας. Όλα αυτά θα τα χρησιμοποιήσουμε για καλό σκοπό ή θα βάλουμε τα χεράκια μας και θα βγάλουμε τα ματάκια μας! Θέλω να ελπίζω ότι το καλό θα υπερισχύσει και η Γη μας θα αντέξει για πολλες χιλιετίες ακόμα!