Το Instagram δοκιμάζει την αντίστροφη χρονολογική σειρά στα 'Latest Posts'

Εάν σας ενοχλεί το αλγοριθμικό feed του Instagram, τότε αξίζει να μάθετε πως η εφαρμογή φαίνεται να δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό που συλλέγει τις αναρτήσεις και τις εμφανίζει με αντίστροφη χρονολογική σειρά.

Αν και οι φήμες λένε ότι δεν θα δούμε ποτέ επιστροφή της αντίστροφης χρονολογικής σειράς στο Instagram, το κοινωνικό δίκτυο που ανήκει στο Facebook ίσως σύντομα προσφέρει κάτι πολύ κοντά σε αυτό. Η μηχανικός λογισμικού, Jane Manchun Wong, ανακάλυψε ένα κρυφό χαρακτηριστικό μέσα στην εφαρμογή του Instagram, η οποία αφιερώνει μια ειδική περιοχή στις δημοσιεύσεις που δεν είδατε και τις οργανώνει με βάση την ώρα.

Γνωστή εσωτερικά ως "Latest Posts", η λειτουργία περιγράφει τον εαυτό της ως μια μέθοδο για να "συμβαδίσετε" με όλες τις δημοσιεύσεις των φίλων σας που ανέβηκαν πρόσφατα. Εμφανίζεται μάλιστα ως αναδυόμενο παράθυρο ενώ ο χρήστης scroll-άρει στο βασικό feed. Επιλέξτε το κουμπί "See Posts" και το Instagram θα ανοίξει την ειδική περιοχή που βασίζεται στην αντίστροφη χρονολογική σειρά και όχι σε αλγόριθμο, για την εμφάνιση αναρτήσεων. Τα Latest Posts ΄έτσι θα περιλαμβάνουν είτε αναρτήσεις που δεν έχετε δει ακόμα, είτε τουλάχιστον αυτές που δεν έχετε κάνει ακόμα like.

Το Instagram επανασχεδίασε το βασικό feed στα μέσα του 2016. Οι χρήστες δεν θα μπορούσαν πλέον να βλέπουν τις αναρτήσεις σε αντίστροφη χρονολογική σειρά και, αντίθετα, το κοινωνικό δίκτυο άρχισε να ωθεί το περιεχόμενο στην κορυφή, ανάλογα με τον τύπο του περιεχομένου που σας αρέσει και τους χρήστες που ακολουθείτε. Εξαιτίας αυτού, οι χρήστες θεώρησαν ότι ορισμένες δημοσιεύσεις δεν θα εμφανίζονταν ποτέ και αυτό είναι ένα συναίσθημα που υπάρχει και σήμερα. Το Instagram δεν επανέφερε την αντίστροφη χρονολογική σειρά παρά τις απαιτήσεις των χρηστών, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, ο αλγόριθμος παράγει ικανοποιητικά αποτελέσματα εάν προχωρήσετε αρκετά στο feed σας.

Προηγουμένως, η εφαρμογή εμφάνιζε ένα pop-pop που έγραφε "You're All Caught Up" στην κορυφή του feed, αν ένας χρήστης είδε τα πάντα από τις τελευταίες 48 ώρες. Ορισμένοι χρήστες εξακολουθούν να λαμβάνουν αυτήν την ειδοποίηση, αλλά άλλοι δεν έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν αν έχουν προβάλλει όλες τις αναρτήσεις.

Τα άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Twitter, επιτρέπουν στους χρήστες να διαμορφώνουν το feed τους με αντίστροφη χρονολογική σειρά.

Το Facebook με τη σειρά του αρνείται ότι δοκιμάζει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό. Σε ένα tweet, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι τα Latest Posts είναι "ένα πρόωρο πρωτότυπο" που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου hackathon. Αυτό βέβαια δεν εξηγεί γιατί ο κώδικας για το χαρακτηριστικό εμφανίζεται στην επίσημη εφαρμογή του Instagram. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το Facebook δεν το τεστάρει ενεργά και δεν σχεδιάζει να το δημοσιεύσει. Επομένως, αν περιμένετε κάτι τέτοιο, μπορεί να μην συμβεί ποτέ, αλλά υπάρχουν κάποιες ελπίδες, καθώς ο κώδικας εξακολουθεί να υπάρχει και η Wong σημειώνει ότι το Facebook πρόσφατα άλλαξε όνομα στο feature.

Αναμένουμε να δούμε αν αληθεύει, ελπίζουμε, μέσα στον χρόνο.

ΠΗΓΗ : pcmag.com