Mi Note 10 Pro | Το ‘’θωρηκτό’’ της Xiaomi που θα σε κάνει να… αποσύρεις την φωτογραφική σου μηχανή

Το νέο smart-phone της Xiaomi ήρθε για μείνει

TechnologiaOnline.gr | 19/02/20 - 12.38

Δε χρειάζεται να υπερ-αναλύσουμε το πόσο πετυχημένη είναι στην ελληνική αγορά η Xiaomi, καθώς η κινεζική εταιρία διαδραματίζει στη χώρα μας έναν ιδιαιτέρως ξεχωριστό ρόλο στο τομέα των gadgets και ακόμα περισσότερο στον κλάδο των κινητών τηλεφώνων.

Το νέο της ‘’θωρηκτό’’, το Xiaomi Mi Note 10 Pro, αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες και ενδιαφέρουσες προτάσεις που έως τώρα έχει πραγματοποιήσει η εταιρία, καθώς διακρίνεται για την εξαιρετική του φινέτσα, τις τρομερές του επιδόσεις και της μοναδικές του καινοτομίες.

Ξετυλίγοντας από την αρχή το… νήμα, το Mi Note 10 Pro εμφανισιακά θα έλεγε κάποιος πως κινείται στους ρυθμούς και στην λογική του Samsung Note 10+.

Φυσικά αυτό δεν αποτελεί ‘’κατηγορώ’’ προς την συσκευή, καθώς πλέον οι κορυφαίοι κατασκευαστές λίγο έως πολύ ‘’κοπιάρουν’’ ο μεν τον δε.

Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων, το Mi Note 10 Pro ‘’φορά’’ 8πύρηνο επεξεργαστή μοντέλου ‘’Snapdragon’’. Διαθέτει μνήμη RAM 8 GB και χωρητικότητα 256 GB. Σε ότι αφορά τη RAM δεν έχουν λείψει τα σχόλια πως ίσως χρειαζόταν κάτι περισσότερο ώστε να κοντράρει τις ναυαρχίδες της Samsung οι οποίες ‘’τρέχουν’’ με 12 GB RAM.

Πηγαίνοντας στην οθόνη, δε θα αποφύγουμε την (κακή) διαπίστωση που πραγματοποιούμε κάθε φορά που παρατηρούμε μία συσκευή Xiaomi. Φαίνεται πως οι Κινέζοι θα επιμείνουν ακόμα για αρκετό καιρό στην χαμηλή ανάλυση και στον ‘’φθηνό’’ τύπο οθόνης.

Το Mi Note 10 Pro διαθέτει οθόνη μεγέθους 6,47 ιντσών, με ανάλυση μόλις 2340 χ 1080. Για το μέγεθος της οθόνης και για τον ‘’προφίλ’’ της συσκευής, αποτελεί ένα μεγάλο μείον.

Παράλληλα η Xiaomi επέλεξε ως τύπο οθόνης μία λιτή Amoled, απλά ώστε να αποφύγει την LCD.

Κάπου εδώ φυσικά ήρθε η ώρα η ‘’γκρίνια’’ μας να μπει για λίγο στο συρτάρι. Εκεί ακριβώς, στο συρτάρι σας δηλαδή, θα κληθείτε να τοποθετήσετε την φωτογραφική σας μηχανή, όσο ακριβή και επαγγελματική και αν είναι, όταν θα πρωτοχρησιμοποιήσετε τις σοκαριστικές κάμερες του Mi Note 10 Pro

Η συσκευή ‘’φορά’’ στη πίσω πλευρά της πέντε διαφορετικές κάμερες. Η πρώτη και βασική είναι ύψους 108 MP. Ναι, καλά διαβάσατε. Οι υπόλοιπες κυμαίνονται μεταξύ 12 και 30.

Εξ’ ίσου εντυπωσιακή και η selfie κάμερα, η οποία κατά περιπτώσεις φτάνει έως και τα 32 MP.

Ανάμεσα στα πολύ θετικά της συσκευής βρίσκεται και το γεγονός πως η ζωή της μπαταρίας φαίνεται ιδιαιτέρως αξιόπιστη και σθεναρή, μιας και έχει ύψος 5.260 mAh.

Το κόστος της συσκευής βρίσκεται στα 508 και άνω. Σε γενικές γραμμές, απευθύνεται κυρίως όσους και όσες στοχεύουν να έχουν μία συσκευή που να ανταποκρίνεται κάτι περισσότερο από άριστα στο κομμάτι των φωτογραφιών και της λήψης βίντεο.